Minst 17 mistet livet i dødelig snøstorm

Over 150 turister skal være savnet i Nepal.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Syklonen Hudhud har ført et kraftig snøfall og snøskred i Annapurna- og Manangmassivet i Himalaya-regionen i Nepal. På ett døgn skal snømengden ha falt til 91 centimeter på bakken. 

17 fjellklatrere er så langt bekreftet omkommet etter at de ble overrasket av det kraftige snøværet onsdag. Minst åtte av dem er utenlandske statsborgere, melder nyhetsbyrået AFP.

Blant de døde er klatrere fra Nepal, Polen, Israel, Canada og India.

SYKLON: Et satellittbilde av syklonen Hudhud som herjer over India, Nepal og Kina. Bildet er tatt 14. oktober. Foto: Scanpix /NASA
SYKLON: Et satellittbilde av syklonen Hudhud som herjer over India, Nepal og Kina. Bildet er tatt 14. oktober. Foto: Scanpix /NASA

Massiv redningsaksjon

Redningsmannskaper har klart å redde ut 38 andre fjellklatrere, som var fanget i snømassene.

Militæret i Nepal har satt inn flere helikoptre, og soldater deltar nå i letearbeidet etter overlevende.

Ifølge lokale myndigheter har de ikke klart å få kontakt med 142 utenlandske turister som befinner seg i det samme området. Det skal være svært dårlig mobildekning i området.

Populært for fjellklatrere

Tjenestemann Ganesh Rai, som arbeider på stedet, forteller til nyhetbyrået Reuters at 168 turister har registrert seg som turgåere i Annapurnamassivet den siste uken. 

Annapurna regnes som et av de farligste fjellregionene i verden å bestige, mye på grunn av svært stor skredfare. Fjellet runger 8091 meter over havet og er verdens tiende høyeste fjell. Området er et populært turområde for turister, spesielt i oktober.