Serbias oppgjør mot Albania stoppet av flagg på banen

Et albansk flagg på banen førte til at dommeren måtte stoppe kampen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
FLAGG PÅ BANEN: Dette flagget startet bråket. AFP PHOTO/ LOUISA GOULIAMAKI
FLAGG PÅ BANEN: Dette flagget startet bråket. AFP PHOTO/ LOUISA GOULIAMAKI

I slutten av første omgang, på stillingen 0-0, ble et albansk flagg droppet fra en fjernstyrt drone over stadion i Beograd. 

Ifølge Sky Sports inneholdt flagget et svært sensitivt politisk budskap.

Se episoden i videovinduet øverst!

Da de serbiske spillerne – anført av Chelsea-stjernen Branislav Ivanovic – forsøkte å fjerne flagget, grep de albanske spillerne inn og det ble massive tumulter på banen. 

– Ikke trygt å fortsette kampen
På tribunen reagerte fansen kraftig, og kampens dommer Martin Atkinson fra England hadde ikke noe annet valg enn å stoppe kampen i samråd med sine assistenter og UEFA-delegatene.

I BRÅK: Spillerne havnet i klammeri og bråk på grunn av flagget.  REUTERS/Marko Djurica (SERBIA  - Tags: SPORT SOCCER)
I BRÅK: Spillerne havnet i klammeri og bråk på grunn av flagget.  REUTERS/Marko Djurica (SERBIA - Tags: SPORT SOCCER)

– Det var en beklagelig situasjon som vi vil rapportere videre. Både jeg, kampens dommer og sikkerhetsrådgiveren. Slik omsendighetene utviklet seg bestemte vi oss for at det ikke var trygt å fortsette kampen, sa UEFAs offisielle kampdelegat Harry Been til The Guardian etter kampen.

– Dere så alle hva som skjedde, men jeg kan ikke kommentere hvem som hadde skylden for dette. Jeg vil levere min rapport sammen med mine kollegaer til UEFA. Så vil UEFA avgjøre hva som skal skje videre, opplyste han videre.

Løp i sikkerhet i garderoben
Bluss ble tent opp på tribunen, og flere objekter ble kastet mot banen. De albanske spillerne valgte å løpe i sikkerhet i garderoben, etter at dommer Martin Atkinson hadde stanset kampen og deler av fansen stormet banen.

Etter hvert fikk sikkerhetspersonell roet ned gemyttene noe. Kampen ble først stoppet i over 42 minutter, før det ble avgjort at kampen måtte avlyses av sikkerhetsmessige årsaker. Spillerne entret banen for å fullføre kampen, men gikk tilbake i spillertunnelen etter å ha fått beskjeden.

Kampen ble spilt i EM-kvalifiseringsgruppe I.

ANGREP MED STOL: Fansen stormet banen og angrep spillerne med stol under tirsdagens oppgjør. REUTERS/Marko Djurica (SERBIA  - Tags: SPORT SOCCER TPX IMAGES OF THE DAY)
ANGREP MED STOL: Fansen stormet banen og angrep spillerne med stol under tirsdagens oppgjør. REUTERS/Marko Djurica (SERBIA - Tags: SPORT SOCCER TPX IMAGES OF THE DAY)