Karl Ove Knausgård:
– Å spille i band slår alt

Gjenforenes med sitt gamle melodiøse punkband fra studietiden.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Forfatterne Tore Renberg (42) og Karl Ove Knausgård (45) har bestemt seg for å gjenforene bandet «Lemen» fra 90 tallet da de var studenter. 

Denne høsten er de på miniturné med musikk, minner og ny bok, og i dag står de på scenen i Oslo.

– Vi møttes i sommer og spilte i tre dager og da hadde vi ikke spilt på 20 år. Hadde det ikke vært utrolig gøy så tror jeg dette hadde sittet langt inne. Men det var like gøy som det var den gangen, og jeg fant ut at jeg ikke har hatt det så gøy på 20 år. Det å spille i band, det slår alt, sier Karl Ove Knausgård til TV 2.

Punkeband

Det melodiøse punkbandet gikk i graven for 20 år siden, men Knausgård hadde ikke glemt sine gamle kunster.

– Når du tok opp trommestikkene, var du der med engang?

– Jeg har aldri vært der, fleiper han. Det ble øving i sommer, jeg så på fotball-VM og spilte trommer, det var det jeg gjorde, sier Knausgård til TV 2.

Litteraturfestivaler

Forfatter-bandet kaller dette for en lanseringsturne, og det er i sammenheng med Renbergs nye bokutgivelse at de har funnet sammen.

Det som vi skal gjøre her på Sentrum Scene, og som vi gjorde i Stavanger og skal gjøre i Bergen og Trondheim, det er en form som ikke finnes fra før av. Vi har fått tilbud fra Danmark, Sverige og Skottland og vi har blitt bedt på litteraturfestivaler rundt om i verden og det passer perfekt, avslutter Tore Renberg til TV 2.