Til venstre er polske Marcin Kaminski (22) fotografert etter en trening med det polske landslaget i Warzawa 1. juni 2012. Tirsdag spilte han U23 landskamp for Ukraina mot Norge, i hvert fall ifølge en utdelt lagoppstilling. Det hele viste seg å være en misforståelse. (AP Photo/Alik Keplicz)
Til venstre er polske Marcin Kaminski (22) fotografert etter en trening med det polske landslaget i Warzawa 1. juni 2012. Tirsdag spilte han U23 landskamp for Ukraina mot Norge, i hvert fall ifølge en utdelt lagoppstilling. Det hele viste seg å være en misforståelse. (AP Photo/Alik Keplicz)

Arrangørtabbe skapte forvirring etter Norge-seier

Norges U23-landslag vant 2-0 tirsdag mot det som skulle være et ukrainsk landslag, men rot med navnene på lagoppstillingen skapte forvirring. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Målene kom etter 28 og 30 minutter av oppgjøret. Først headet Stefan Strandberg inn et frispark, før Jo Inge Berget overlistet keeperen med et skudd som skiftet retning.

Men for de som sjekket navnene på lagoppstillingen til Ukraina, som ble delt ut på UKI Arena, viste det seg at fem av spillerne faktisk var polske.

Det var keeper Jakub Szumski (22), Mateusz Cichocki (22), Daniel Dzwiniel (22), Marcin Kaminski (22) og Rafal Janicki (22) som alle er polakker og spiller for polske klubber. 

Lagoppstillingen til Ukraina.
Lagoppstillingen til Ukraina.

På Ukrainas lagoppstilling stod de som nummer en til fem.

Da kan man begynne å lure. Men det viste seg å være en misforståelse.

- Vi har nå fått sjekket opp dette med ukrainerne, og de har vist oss passene som bekrefter at de er ukrainere, sier Knut Bjørn Nordheim i NFF til TV 2.

- Det som har skjedd er at vertene på UKI Arena har av en eller annen grunn klart å legge inn fem navn som var feile i lagoppstillingene som ble delt ut på tribunen. Disse navnene er ikke de samme som på dommerkortet, og er heller ikke de som Ukraina stilte med. Av en eller annen grunn har fem polske spillere kommet inn i lagoppstillingen.

Knut Tørum.
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
Knut Tørum. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix

- Ukrainerne tok det helt fint og viste oss 18 ukrainske pass som stemte med det som stod på dommerkortet. De hadde ingen problemer med å hjelpe oss å oppklare saken.

– Dette var nytt for meg

Landslagstrener Knut Tørum snakket med TV 2 før misforståelsen ble oppklart:  

- Dette var nytt for meg, vi driver ikke og sjekker motstandernes pass før kamp, så det er vanskelig å vite om det stemmer. Det kan jo være at de har doble pass eller at det er noen spillere med like navn. Det overrasker meg hvis det stemmer, og om det gjør det, er det svært skuffende og mangel på respekt for både oss og turneringen.

- Nå var jo Ukraina ute uansett, så for turneringens del har det ingenting å si, men det vil jo være meget skuffende om det stemmer.

- Vi har ikke hørt noe fra dem annet enn at de ville matche den neste generasjonen med U21-spillere, så de stilte et veldig ungt lag.

Norge til semifinale

Kampen var Norges siste i gruppespillet i turneringen International Challenge Trophy. Tidligere har Norge slått Tsjekkia 2-1 og spilt 2-2 mot Italia. Med tirsdagens seier er laget dermed kvalifisert for semifinale i turneringen.

I forrige utgave av turneringen tok Norge seg til finale før det ble tap for Tyrkia.