SELFIE: Her gir Big Brother 2014 deltakerne mulighet til å kommunisere med seerne gjennom bildedelingstjenesten Instagram. Foto: Bigbrother.no
SELFIE: Her gir Big Brother 2014 deltakerne mulighet til å kommunisere med seerne gjennom bildedelingstjenesten Instagram. Foto: Bigbrother.no

«Big Brother» etterforskes etter sextrussel-skandalen

Politiet i Sverige er koblet inn etter at en kvinnelig deltaker ble utsatt for trakassering i TV-programmet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Torsdag forrige uke ble TV-seerne til realityprogrammet «Big Brother» vitne til at en kvinne ble sextruet på direktesendt svensk TV og TV Norges nettsider.

Det hele skjedde på en fest i «Big Brother»-huset da to mannlige deltakere, John og Philip, sperret en kvinne inne på et rom og truet henne med at hun måtte ha sex med dem for å slippe ut.

Nå har påtalemyndighetene i nabolandet bedt svensk politi om å etterforske hendelsen, melder Aftonbladet

– Det var ikke meningen å være ekkel

Det var knuffing underveis, og kvinnen ropte «Nei, nei, nei!». Språkbruken var svært grov. Til slutt slapp kvinnen unna med bare et kyss, da andre deltakere ba mennene om å slutte.

Produksjonsselskapet Endemol oppfattet ikke at kvinnen var stengt inne, og stoppet det derfor ikke.

De to mannlige deltakerne ble utestengt av «Big Brother»-huset og den svensk-norske samproduksjonen etter truslene.

De to mennene har ikke ønsket å snakke med pressen, men har gitt kommentarer til Kanal 9s pressetjeneste.

– Jeg skammer meg over dette. Det var aldri meningen å såre eller være ekkel mot henne. Jeg synes det er for jævlig hele greia. Jeg håper hun tilgir meg, sier John, ifølge Aftonbladet.

– Det var absolutt ikke meningen at det skulle bli slik. Jeg er kjempelei meg hvis hun har tatt det ille opp. Jeg håper hun tilgir meg dersom hun ble lei seg. Jeg vil ikke at yngre gutter skal se opp til dette, det var ikke hyggelig gjort, sier Philip.

Foreløpig ikke anmeldt

Mediesjef i TV Norge, Hanne McBride, forteller at sendingen ble avbrutt etter den uakseptable oppførselen.

– Sendingen ble streamet på våre sider, men den ble avbrutt, så hele hendelsen ble ikke vist. Vi vil ikke vise hendelsen på FEM, Dplay eller andre plattformer, fortalte hun dagen etter hendelsen.

– Hvilke følger får dette for de to deltakerne?

– Det har fått de følgene at deltakerne er eliminert fra konkurransen. Kvinnen har ikke indikert at hun ønsker å anmelde saken, sa McBride.