– Alle de skadene i én smell, det er på grensen av hva du tåler

Sykkelmekaniker Tommy Josefsen skadet seg stygt da den norske VM-bilen krasjet i Spania.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det var en god dag. God følelse på vei til start. Alt var klart. Syklene var stilt opp. Jeg ønsket gutta lykke til, forteller Tommy Josefsen til TV 2.

Mekanikeren til Norges Cykleforbund snakker ut fra sykesengen etter ulykken i VM-løypen for litt over to uker siden. Se reportasje øverst i artikkelen.

Josefsen pådro seg brudd i venstrebeinet og ett brudd i høyrebeinet. Han fikk brudd i venstre albue, mistet fortennene og fikk brudd i femte ryggvirvel.

– I svingen er det plutselig to tilskuere som kommer gående. Stig (Kristiansen) må gjøre en unnamanøver. Vi får en sleng på rumpen på bilen. Så butter det dønn i et tre, forteller han om den dramatiske ulykken.

Bilfører og landslagssjef Stig Kristiansen ble også hardt skadd. Han fikk blant annet hoften ut av ledd. En kroatisk mekaniker, som var i bilen, fikk også store skader.

Josefsen tror det kunne gått mye verre enn det gjorde

– Hadde vi fått skrens, hadde vi gått sidelengs ned grøften og rullet rundt og rundt. Da hadde sjansene for at vi ville overlevd vært små, sier han til TV 2.

Tommy Josefsen viser bilder av skadene sine. Foto: TV 2
Tommy Josefsen viser bilder av skadene sine. Foto: TV 2

Josefsen og Kristiansen ble flydd hjem med ambulansefly etter to døgn på et spansk sykehus. Nå venter en lang opptreningsperiode.

– Du tåler alle de ulike skadene hver for seg, men alt i en smell – det er på grensen av hva du tåler. Man må lære å gå på nytt igjen. Alt i buken er knust. De andre skadene blir småtteri, sier Josefsen med hentydning til de manglende fortennene.

– Jeg skal ikke på byen på noen uker ennå likevel.