GIR SEG: Magnus Haglund gir seg i LSK etter sesong. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
GIR SEG: Magnus Haglund gir seg i LSK etter sesong. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Haglund ferdig i Lillestrøm

– Det er synd for LSK at Magnus gir seg, mener TV 2 Sportens fotballekspert Mini Jakobsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Magnus Haglund (41) gir seg som LSK-trener ved sesongslutt.

Det bekrefter sportsdirektør Torgeir Bjarmann overfor rb.no tirsdag ettermiddag.

– Haglund har ikke benyttet seg av opsjonen om å fortsette i ett år til. Det betyr at Lillestrøm skal ha ny hovedtrener i 2015, sier Bjarmann til lokalavisen.

Ifølge avisen er Lillestrøms tidligere spiller Runar Kristinsson aktuell som ny hovedtrener på Åråsen.

Vil ikke kommentere navn
Bjarmann ønsker ikke å kommentere spekulasjonene.

– Vi skal sette i gang en prosess for å hente en ny trener og jeg kommenterer ingen navn før det er klart, sier han.

Lillestrøm ligger på en foreløpig femteplass på tabellen. Avstanden opp til Rosenborg på tredjeplass er åtte poeng fire serierunder før slutt.

Selv sier Haglund til rb.no at den svake økonomien til LSK - samt hensynet til familien - var medvirkende årsaker til at han ikke forlenget kontrakten.

– Det hadde betydning fordi de er vanskelig å se hvordan klubben vil se ut på litt sikt. Jeg har ønsket meg en langsiktig holdbar løsning. For familien har det vært et viktig spørsmål om langsiktighet, som vil skape en trygg arbeidssituasjon over noen år, forteller Haglund, som samtidig røper at han allerede er i samtaler med en ny klubb - som svensken ikke vil røpe navnet på.

TV 2 Sportens fotballekspert Mini Jakobsen innrømmer at det er overraskende at Haglund gir seg etter en suksessrik sesong.

– Synd at han gir seg
– Men spørsmålet er jo hvordan Haglund har hatt det familiemessig. Det har vært snakk om det tidligere at han ikke kom til å forlenge, og det kan ha med familien å gjøre. Det var det samme med Jan Jönsson i Aalesund. Han har bodd i Ålesund mens familien bor i Sverige, poengterer Mini overfor TV 2 Sporten.

Han synes det er trist at Haglund gir seg på Åråsen.

– Jeg vil si det er synd, fordi LSK stod bak ham for et par sesonger siden da alle ville sparke Magnus. Han fikk en veldig god sesong i år, så sånn sett er det trist at han ikke fortsetter, konstaterer Mini.

– Hvem bør LSK erstatte Haglund med?

– Jeg synes det er greit at en som kjenner kulturen i klubben kommer inn. Det er alltid en positivt. Runar Kristinsson har selv spilt i LSK og kjenner klubben, så det kan være en god kandidat. Men hvem som bør inn er det vanskelig for en utenfor å ha så sterke meninger om, det er lettest for folk innad i klubben, understreker fotballeksperten.

Overtok i 2012
Haglund ledet IF Elfsborg til klubbens første gull i Allsvenskan på 45 år før han overtok Lillestrøm i 2012.

I sin første sesong under svensken ble LSK nummer ni. Forrige sesong endte gultrøyene på en skuffende tiendeplass, før klubben fikk en opptur under Haglunds ledelse denne sesesongen.