NEKTER STRAFFSKYLD: Her blir sykepleier Daniela Poggiali fulgt inn i retten i italienske Ravenna, mandag. Foto: AP
NEKTER STRAFFSKYLD: Her blir sykepleier Daniela Poggiali fulgt inn i retten i italienske Ravenna, mandag. Foto: AP

Sykepleieren Daniela (42) kan stå bak 38 dødsfall

Den italienske sykepleieren skal ha tatt livet av pasienter som allerede lå for døden, enten fordi de oppførte seg vanskelig, eller fordi pårørende ba om det.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kollegene til den italienske sykepleieren Daniela Poggiali begynte å bli mistenksomme. Det var urovekkende mange dødsfall på Lugo sykehus, nord i Italia, som kunne knyttes til Poggiali.

I april i år startet etterforskningen, og den italienske påtalemyndighetene føler seg sikre på at kvinnen står bak en rekke mistenkelige dødsfall. Kanskje så mange som 38. 

Politiet mener kvinnen har forgiftet og drept pasienter som allerede lå for døden. 

– Vi mener denne kvinnen har hatt som mål å ta livet av døende pasienter. Dette har hun gjort enten fordi pårørende har forlangt det, eller fordi pasienten har vært vanskelig, sier anklager Alessandro Mancini til nyhetsbyrået AP. 

Under obduksjonen av en 78 år gammel kvinne ble det funnet store mengder kaliumklorid, uten at det hadde blitt gitt til kvinnen i det intravenøse dryppet hun fikk.

– Injisert med vilje

Påtalemyndigheten mener det er klare bevis for at den dødelige dosen med kaliumklorid ble injisert med vilje i den eldre kvinnen. 

– Det ble funnet store mengder kalimklorid i kroppen på den 78 år gamle kvinnen. Dette er ikke gitt som en lindrende dose, men en dødelig, sier Mancini. 

Kaliumklorid er en gift som blant annet er brukt i henrettelse av fanger i USA.

Politiet mener det er usannsynlig at kvinnen har gitt medikamentet til pasientene etter deres eget ønske. 

Nekter straffskyld

Ifølge Sky News finnes bilder på Poggialis mobil, som viser henne ved siden av en person som akkurat har dødd. På bildet viser Poggiali tommel opp. 

Sykepleieren selv nekter straffskyld. 

Etter at Poggiali ble arrestert har en av hennes tidligere kolleger kommet med flere anklager mot henne. Kollegaen mener Poggiali ga pasientene store doser avføringsmiddel på slutten av sin egen vakt, slik at kollegene fikk mer å gjøre på sine vakter.