STJERNEKJØP: Louis van Gaal punget ut med 600 mill. kroner blant annet for å sikre seg Angel Di Maria fra Real Madrid. Foto: Scanpix
STJERNEKJØP: Louis van Gaal punget ut med 600 mill. kroner blant annet for å sikre seg Angel Di Maria fra Real Madrid. Foto: Scanpix

Slik vurderer Ferguson van Gaals stjernekjøp

Sir Alex Ferguson mener det var riktig av Louis van Gaal å investere tungt i nye spillere i sommer.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
STJERNEKJØP: Manchester Uniteds manager Louis van Gaal sammen med Radamel Falcao (t.v) og Daley Blind (t.h). AFP PHOTO/STEVE PARKIN - RESTRICTED TO EDITORIAL USE.
STJERNEKJØP: Manchester Uniteds manager Louis van Gaal sammen med Radamel Falcao (t.v) og Daley Blind (t.h). AFP PHOTO/STEVE PARKIN - RESTRICTED TO EDITORIAL USE.

Manchester Uniteds nye manager Louis van Gaal punget ut med over 1,5 milliarder kroner på nye spillere i sommer.

Kritikerne har imidlertid beskrevet Manchester United som «et kjøpelag» etter sommerens kjøpefest, men tidligere manager Sir Alex Ferguson mener stjernesigneringene var nødvendige.

I et lengre intervju med MUTV forsvarer han pengebruken på Old Trafford.

– Klubben har hentet inn spillere med god kvalitet. Det var viktig, for i en klubb som Manchester United trenger du kvalitet og de beste spillerne. Det handler om å gjenoppbygge laget, sier Ferguson i intervjuet.

Ferguson, som ledet Manchester United som manager i nesten 27 år og sikret klubben totalt 38 troféer, inkluder 13 Premier League-gull, har tatt seg tiden til å vurdere van Gaals stjernekjøp – spiller for spiller.

Dette sier Ferguson om van Gaals stjernesigneringer:

Angel Di Maria:
– Med tanke på overgangssummen (600 mill. kroner, red. anm), så er det slik fotballen er blitt i dag. Gareth Bale kostet jo 860 millioner kroner, poengterer Ferguson.

– Men jeg mener at når du har mulighet til å hente en spiller som Di Maria, så har Manchester United ressurser til å kjøpe ham. Det er overgangssummer jeg ikke helt klarer å forstå, men likevel så trenge Manchester United å investere i spillertroppen i år, sier han.

Radamel Falcao:
– En av de jeg er mest spent på er Falcao, som vi alle venter på å se i toppform. Han har helt unike evner til å score mål. Men han har slitt med skader det siste året, så det var riktig av klubben å hente ham på lån, mener skotten.

Daley Blind:
– Daley Blind er en type spiller som binder laget sammen. Han er kanskje en lignende spiller Darren Fletcher var for noen år tilbake. Han er en stor profesjonell som leser spillet godt. Han gjør ting enkelt og forsvarer både forsvarsrekken og de offensive midtbanespillerne i sin rolle, konstaterer Ferguson.

Ander Herrera:
– Herrera spilte mot oss for Atletic for tre år siden i Europaligaen. For å være ærlig, så ga de oss en stor utfordring på Old Trafford. Han er en ung spiller som vi har speidet på i lang tid. Klubben forsøkte å hente ham i fjor, men den overgangen strandet av ulike årsaker. Han er atletisk, aggressiv og løper rundt hele banen, oppsummerer den tidligere United-sjefen.

Luke Shaw:
– Klubben har forsøkt å kjøpe Luke Shaw siden han var 16 år gammel. Southampton ønsket ikke å selge, men lovet å ta kontakt om de vurderte det i fremtiden. Nå har Ed Woodward klart det, og vi fikk ham for 300 millioner kroner. Han er en talentfull spiller og en strålende spiller som liker å gå fremover på banen, forteller Ferguson.

Marcos Rojo:
– Jeg så Rojo, den argentinske gutten, i VM. Jeg synes at han gjorde det svært bra for Argentina og han er en spiller som er i stand til å spille både på venstresiden i forsvaret og som midtstopper, poengterer Ferguson.