Slik fjerner du nupper og lo på strikkegenseren

Gradestokken kryper nedover, og det er på tide å finne fram den varme strikkejakken. Slik holder du den nuppefri!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Strikk har uten tvil kommet for å bli, noe som passer oss nordmenn godt når klimaet ikke alltid er på vår side.

Årets strikkejakke skal være lang, tykk og helst litt oversized. Kombiner den gjerne med et matchende skjerf eller en tynnere genser under.

Strikk over strikk

-       Du kan fint bruke strikk over strikk på hverdager. Det er lov å se litt mer bumsete og koselig ut på vinteren, synes jeg. Til fest kan du bruke samme jakke til en finere bluse, og vips så har du et nytt antrekk, sier moteekspert Marianne Jemtegård.

Er du redd for å se for stor ut, kan det hjelpe å dra opp ermene på jakken. Du kan også skape en smalere silhuett ved å velge tettsittende plagg på resten av kroppen.

Et annet triks er å bruke et belte rundt livet hvis du synes at strikkejakken blir for posete og stor.

Bli kvitt nupper og lo

Enten du velger å kjøpe nytt eller bruke de gamle strikkeplaggene du allerede har, så hender det at mange strikkede plagg nupper. Men det finnes enkle råd som kan gjøre plagget som nytt.

-          Du kan for eksempel tyvlåne barberhøvelen til kjæresten. Den er perfekt til å fjerne nupper med, tipser Marianne.

Hvis du i tillegg vil bli kvitt unødvendig lo, kan du putte plagget i fryseren over natta etter en runde med klesrullen. Kulden gjør at fibrene trekker seg sammen og loer mindre. Husk å legge plagget i en pose for å unngå hår i fryseren.

Hårspray kan også gjøre underverker.

-        Hårspray er et supert triks hvis du ikke har tid til å legge genseren i fryseren. Spray et lag over hele strikkeplagget og heng det ut til tørk i noen minutter, avslutter moteeksperten.