«Pølsa» Pettersen bortprioriterte familien: – Jeg er en egoist

Langrennsløperen avslører hvorfor han ikke alltid trives så godt. Se video!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Langrennsløper Øystein «Pølsa» Pettersen (31) er en av ti norske idrettsutøvere som er samlet i Sør-Spania for å konkurrere mot hverandre.

– Klyse

I programmet «Best av de beste» innrømmer han gjerne at han er en individualist av natur. 

– Jeg er jo en egoist da, jeg har god tro å meg selv sånn generelt. Det er sikkert klysete å si, men da får jeg bare være en klyse, sier han. 

Pettersen medgir at han har dårlig samvittighet ovenfor familien sin fordi han ofte prioriterer sporten. 

– Jeg har vært veldig egoistisk, og det har vært min bane i negativ grad, fordi jeg har to flotte jenter hjemme som jeg er veldig glad i, og som jeg har prioritert bort fordi jeg skal få drive med min greie. Det har gjort at jeg ikke har trivdes så godt, sier han.  

– Har tapt

Til tross for de positive han har opplevd gjennom idretten, innhenter ofte tankene om familien han når han er ute og konkurrerer.  

– Jeg har hatt det veldig bra, og vært med på masse kult, men når du står på start og tenker at jeg burde vært mer hjemme, har du tapt, tilføyer han. 

Han tror løsningen er å finne en balansegang mellom jobb og privatliv.

– Du må være egoist, men du må finne ut hvor mye egoist kan man være. Jeg har vært for mye egoist og tilfredsstilt meg selv og andre for mye, og tilfredsstilt de som jeg er mest glad i litt for lite, sier langrennsløperen. 

Angrer ikke

Likevel angrer han ikke på de valgene han har tatt. Det viktigste er å se fremover på ting som kan gjøres annerledes. 

– Jeg har i hvert fall muligheten til å endre på det. Jeg er ikke så opptatt av det som har skjedd, men veldig opptatt av det som skal skje, sier Pettersen.

Fremover har han derfor satt opp to suksesskriterier for neste skisesong, og deretter resten av livet.

– Det er å ha mer tid til de jeg er mest glad i, og mer tid til det som jeg har aller mest lyst til å gjøre, slår han fast.

Oppskrytt

Gjennom karrièren har det blitt mange andre og tredjeplasser på «Pølsa» Pettersen. Selv omtaler han seg som en av de mest oppskrytte skiløperne i Norge. Dette er fordi forventningene steg i taket etter han vant OL-gull i 2010, mener han. 

– Folk tror at jeg vinner mange skirenn, men det gjør jeg ikke, og det har jeg aldri gjort. Det tror jeg kanskje ikke heller at jeg kommer til å gjøre, tilføyer han. 

Motiverende

Pettersen er snar med å understreke at han ikke er verdens beste skiløper, selv om han kan gå på ski. 

– Men jeg trives fryktelig godt med det, og jeg sover godt om natta. Jeg motiveres av hverdagen, jeg motiveres av å jobbe med folk som har lyst til å bli bedre, sier han. 

Å ligge i hardtrening er ikke nødvendigvis for å vinne. 

– Jeg går ikke rundt og trener fordi jeg skal vinne, men jeg trener for å bli bedre og se hvor godt jeg kan gjøre det. Hvis jeg gjør så godt jeg kan og blir nummer 18, så er jeg faktisk fornøyd, sier Pettersen. 

Se «Best av de beste», på TV 2 klokken 20.00 i kveld.