SJOKKERTE: Både Mathilde (t.v.) og Mari var veldig overrasket over at de kom videre fra semifinalen i «Idol» Junior. Her er de avbildet like etter programslutt. Foto: Sandra Mei Ling Noer/TV 2
SJOKKERTE: Både Mathilde (t.v.) og Mari var veldig overrasket over at de kom videre fra semifinalen i «Idol» Junior. Her er de avbildet like etter programslutt. Foto: Sandra Mei Ling Noer/TV 2

«Idol Junior»-dommerne om Mathilde (12) og Mari (10): – Fantastisk!

Se opptredenene som tok de to jentene videre til finalerunden i programmet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter en imponerende innsats av alle barna som sang i første semifinale i «Idol Junior», bestemte til slutt dommerne at det var Mari (10) fra Bryne og Mathilde (12) fra Bergen som sang aller best. 

De to er dermed videre til finalerundene i programmet. Når TV 2 tar en prat med finalistene på scenen rett etter programslutt, er begge to veldig overrasket. 

– Jeg skjønte det ikke først, for jeg hadde ikke trodd at jeg skulle gå videre, nærmest lyser Mathilde. 

Hennes medfinalist Mari står med tårer i øynene og kan knapt tro hva som nettopp skjedde på riksdekkende TV. 

– Åh, det var så utrolig å gå videre! Jeg kan ikke tro det! 

Se opptredenene til begge to nedenfor.

Fikk stående applaus: – Noe av det beste jeg har hørt i «Idol» noensinne

Mathilde sang «Almost Is Never Enough» av Ariana Grande i kveldens semifinale. I tillegg til at programleder Ida Fladen ifølge henne selv fikk «gåsehud over hele kroppen»,  fikk deltakeren stående applaus fra samtlige dommere.

– Jeg synes at du er spesiell. Jeg synes du leverer noe som jeg ikke hadde turt å forvente i det hele tatt. Du synger helt fantastisk vakkert og har et talent som er helt spesielt og unikt. Jeg mener  at det var noe av det beste jeg har hørt i «Idol» ever, uansett. Jeg er helt satt ut, skrøt Aleksander Denstad With.

Sandra Lyng Haugen kunne ikke vært mer enig.

– Det samme sier jeg, jeg er helt bergtatt og bare «Wow, kommer det der ut fra hun som står der?!». Ariana, som har denne låta, kan jo bare gå og legge seg. At du er sjenert, kan jeg ikke forstå. Hadde jeg hatt den stemmen der, hadde jeg bare «hello»! For et sinnssykt bra talent! Fantastisk. Jeg gleder meg til å se mer fra deg, sa hun.

Margaret Berger var også temmelig imponert.

– Det blir jo mange store ord, og det er sikkert litt vanskelig å forstå hva som har skjedd. Du har fått en gave. Det er noen ting man kan lære seg og så er det noen ting man har som man blir født med. Og du har rett og slett blitt velsignet med en nydelig stemme som jeg gjerne vil høre på plate. I tillegg jobber du med talentet ditt. Du kan komme veldig langt, spådde hun.

– Visste ikke at jeg skulle få så fine tilbakemeldinger

Det er en overrasket Mathilde som står på scenen etter at onsdagens program er ferdig innspilt. Hun forteller til TV 2 at hun synes semifinalen har vært en «fantastisk opplevelse».

– Det var kjempegøy å stå på scenen! Selv om jeg bommet litt, så bare fortsatte jeg, og jeg ble  glad da jeg fikk tilbakemeldingene. Det var liksom ... Jeg visste ikke i det hele tatt at det skulle komme så fine tilbakemeldinger ... Det var helt sjukt, smiler hun.

Margaret om Mari: – Følte at jeg var på konsert

Mari sang «Hjerteknuser» av Kaizers Orchestra i kveld, også hun imponerte dommerne stort.

– Du er en hjerteknuser! Du har så kontroll. Du er så flink. Du har full kontroll og du er ikke nervøs i det hele tatt. Hvis du kommer videre, tror jeg de andre finalistene har noe å bryne seg på, sa Alejandro Fuentes.

– Hva har skjedd? Du var fantastisk på audition også, men dette var bra! Så du den stemningen du klarte å skape i rommet her? Jeg har ingenting negativt å si, fordi dette var en utrolig bra opptreden. Jeg følte at jeg var på konsert, mente Margaret.

Sandra var også begeistret.

– Mari, jeg er superimponert. Jeg satt bare jeg og ble litt tatt av at du har en så utrolig fin stemme. Og så sier du at du håper du er god nok. Du er mer enn god nok, du er helt fantastisk!

Begynte å gråte av glede

Når TV 2 intervjuer Mari etter programslutt, må hun rett og slett tørke gledestårene.

– Jeg begynte jo å grine, da, så det er liksom mye følelser, ler hun.

Mari forteller at hun ikke synes det gjør noe at hun ble rørt også foran TV-kameraene, det skulle nesten bare mangle, ifølge deltakeren.

– Jeg føler alt inne i kroppen samtidig! Jeg klarer ikke å beskrive det engang! Nei, det er helt utrolig at jeg har gått videre, jeg fatter det ikke. Det er så vanskelig!