INNLAGT: Babyen ble sjekket på University Health Shreveport i Louisiana etter å ha blitt funnet under sin døde far. Foto: Google Maps
INNLAGT: Babyen ble sjekket på University Health Shreveport i Louisiana etter å ha blitt funnet under sin døde far. Foto: Google Maps

Baby funnet i live etter tre dager under død far

Et 11 måneder gammelt spedbarn ble fanget under faren etter at han fikk hjertestopp. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En 11 måneder gammel jente overlevde hele tre dager under sin døde far.

Hjertet til den 43 år gamle faren fra Pleasant Hill i den amerikanske delstaten Louisiana stanset fredag. Han skal ha sittet på sengekanten med en laptop i fanget. 

Så stanset hjertet.

– Han falt bakover og over sitt 11 måneder gamle spedbarn som ble fanget under kroppen hans, sier Pleasant Hill-politiets talsmann Ron Rivers til CNN.

– Hadde han ligget der én dag til, hadde utfallet sannsynligvis endt annerledes, sier han.

Det skal ha vært babyens storebror, som ifølge lokale medier er mellom tre og fem år gammel, som fant faren og deretter henvendte seg til en nabo, som han er i slekt med, og fortalt at han trodde at pappa var død.

Det er ikke kjent hva gutten tok seg til dagene før han kontaktet slektningene.

Slektningene skal først ikke ha trodd på gutten, og fortsatte med å stryke klær og rydde i huset før de til slutt tok ham med hjem. Først da de kjente lukten i huset, skjønte de at han hadde snakket sant. 

Nødetatene ble tilkalt, og den 11 måneder gamle jenta ble funnet under faren. Hun skal ha vært noe dehydrert og fått noen blemmer, og ble fraktet med luftambulanse til sykehuset University Health Shreveport for en sjekk. Jenta er nå utskrevet, og hun og storebror blir nå tatt hånd om av familiemedlemmer.

Døde brått

Talsmann Rivers sier at det er rettsmedisinerne som mener at det kunne blitt snakk om en dobbel tragedie.

Politiet fant ingen tegn på at faren hadde forsøkt å komme seg vekk fra datteren, og dette mener de tyder på at han døde brått.