Mann erkjenner en rekke overgrep
Kona til VG: – Han er en snill familiefar

Innrømmer en rekke overgrep de siste årene. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

På lørdag ble en familiefar i 40–årene pågrepet, siktet for en rekke seksuelle overgrep mot blant annet barn de siste årene.

Kripos har jobbet med saken i tre år, før de pågrep personen.

Mannen er ikke tidligere straffedømt. 

Innrømmer overgrepene

Mandag ble mannen varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud, i tilegg til medieforbud. Han innrømmet også da alle fire overgrepene.

Kona til familiefaren ble sjokkert da mannen ble pågrepet. Livet han har levd de siste årene beskrives som et dobbeltliv.

– Han er en snill familiefar. Jeg hadde aldri noen mistanke. Han har alltid vært åpen med andre ting, så jeg skjønner ikke hvordan dette har skjedd. Han forstår nok nå hvor mye han har ødelagt, sier hun i en kommentar til VG.

Kripos opplyser at overgrepene skjedde ulike steder på Østlandet mellom 2008 og 2014.

Overgrep mot barn

Ett av overgrepene han er siktet for, er mot en seks år gammel jente på Skjetten på Romerike i 2008. Der skal han ha lokket til seg jenta inne i en hage og forgrepet seg på henne. Han skal også ha tatt bilder av henne.

Så sent som i mai i år skal han ha forgrepet seg på en åtte år gammel jente i Nittedal i Romerike.

– Vi er jo veldig lettet nå, denne saken har vært etterforsket kontinuerlig i tre år og det å få en oppklaring på saken det er en stor lettelse, sier bistandsadvokat for ett av ofrene til den siktede familiefaren, Hege Salomon, til TV 2.