Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

For fire år siden forsvant papegøyen Nigel fra eieren sin, britiske Darren Chick, i California, USA. 

Gjenforent

Den afrikanske gråpapegøyen ble gjenforent med eieren sin i forrige uke, men da var det skjedd store endringer med Nigel. Til eierens store overraskelse snakket han nå spansk, og nevnte ofte navnet Larry, skriver lokalavisen Daily Breeze.

Det var tilfeldigheter som gjorde at Darren og Nigel ble gjenforent. Veterinæren Teresa Micco i California søkte samtidig etter sin savnede papegøye, Benjamin – som er helt lik Nigel. 

Eieren av et hundespa i Torrance, California kontaktet Teresa og sa de hadde funnet fuglen hennes. 

– Jeg hørte noen rope «hello, hello», og gikk for å se hva det var. Vi fikk puttet ham i et bur, og han var den lykkeligste fuglen jeg har sett. Han sang og snakket i ett kjør, og ropte at han var fra Panama på spansk, forteller Julissa Sperling. 

Ingen vet hvor Nigel har vært eller hvem han har lært spansk av. 

Fikk sjokk 

Sperling tok kontakt med Micco, som raskt forsto at det ikke var hennes fugl som var funnet. Hun begynte derfor jakten på Nigels eier. Nigel hadde en liten mikro-chip på seg, og Micco fant til slutt at den måtte tilhøre Darren. Han bodde, etter all hell, på samme adresse som da han kjøpte fuglen for fire år siden. 

– Jeg oppsøkte ham på døren, og spurte om han hadde mistet en fugl. Han trodde jeg mente nylig, og sa derfor nei. Men da jeg spurte om han het Darren Chick, og om han savnet en afrikansk gråpapegøye så han sjokkert på meg, sier Micco. 

Det var gått fire år siden Darren Chick hadde sett fuglen sin, og han trodde Nigel var borte for godt. 

Da fuglen endelig kom tilbake til Darren var forholdet like godt som tidligere – til tross for at Nigel nå snakket spansk. 

– Han har det strålende. Det er utrolig rart, for jeg forsto at det var ham med det sammen jeg så han igjen, sier Darren Chick. 

Teresa Micco fortsetter nå jakten på sin egen fugl – Benjamin. 

Afrikanske gråpapegøye er svært intelligente fugler, og er populære kjæledyr.