Nå setter luksusmerket salgsrekord

Og snart får de en modell som virkelig kan gå unna.

Bentley setter rekorder - Continental GT-modellene er de som drar det meste av lasset. Og som du ser: Det er ikke noe å si på eksklusiviteten i interiøret!
Bentley setter rekorder - Continental GT-modellene er de som drar det meste av lasset. Og som du ser: Det er ikke noe å si på eksklusiviteten i interiøret!

Det er tøffe tider for de fleste folkelige bilmerkene - der særlig det europeiske markedet lenge har vært en hodepine for mange av dem.

Men samtidig blir det stadig flere virkelig rike mennesker i verden. Og det gjør at de mest eksklusive bilmerkene nesten uten unntak har framgang.

En av dem er tradisjonsrike Bentley, som nå er eid av Volkswagen-konsernet.

Passerte grense

I fjor passerte Bentley en magisk grense og solgte for første gang over 10.000 biler ( de endte til slutt på 10.120). I år ligger det an til å bli ny rekord.

Bentley har nemlig akkurat kunngjort salgstallene sine for årets første ni måneder. Her rapporterer de en økning på 19 prosent i forhold til tilsvarende periode i fjor, tilsammen har de solgt 7786 biler så langt i år.

Forventninger om stor etterspørsel også i fjerde kvartal, gjør at Bentley føler seg rimelig sikre på at de skal slå tallet fra fjoråret når 2014 skal summeres opp.

Diger Mercedes - nå får du den billig!

Gamle og nye kunder 

Det er Continental GT som drar store deler av lasset for Bentley, GT-modellene står nemlig for 40 prosent av salget. 

Deretter følger Flying Spur med 40 prosent - mens Mulsanne har 10 prosent av salget.

Bentley har klart kunststykket å holde på mange av sine gamle kunder, samtidig som særlig Continental GT har hentet mange nye - blant dem en rekke høyprofilerte kjendiser.

Denne er stor - og sjelden

Kina kommer 

USA holder fortsatt posisjonen som det største Bentley-markedet, 2107 eksemplarer har gått dit så langt i år, det er en økning på fire prosent.

Men det spørs hvor lenge dette varer. Rike kinesere har nemlig for alvor oppdaget Bentley. Så langt i år øker de med 55 prosent i Kina, med 1959 eksemplarer er de nå rett bak USA. Deretter følger Europa og Midt-Østen som de største markedene for merket.

Ny SUV 

Bentley tenker imidlertid ikke å gi seg med dette. Målet er å øke salget til 15.000 eksemplarer årlig innen 2018.

Det høres absolutt ambisiøst ut, men så har da også Bentley et skikkelig ess oppe i ermet. I 2016 skal de nemlig komme med sin aller første SUV.

Den er ventet å bli en av de mest eksklusive (og kostbare) bilene i verden. Ambisjonen er å hente eksisterende Bentley-kunder som også kan tenke seg en SUV fra merket, i tillegg til kunder som i dag kjører en av toppmodellene til merker som Porsche, Mercedes og BMW.

LES OGSÅ: Over 2000 bestilte Bentley-SUVen

Lekkert? Sjekk dette interiøret!