– Stefan Johansen var en passelig stor nok «kødd»

Ekspertene hyller midtbanespilleren etter Bulgaria-seieren.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Seieren mot Bulgaria vil for alltid stå igjen som kampen Martin Ødegaard omsider fikk sin debut - og dermed ble EM-kvalifiseringshistoriens yngste spiller noensinne.

Strømsgodset-juvelen var likevel ikke den midtbanespilleren ekspertene trakk frem etter 2-1-seieren. Det var nemlig Stefan Johansen, Celtic-spilleren som dirigerte den norske laget med kløkt i samfulle 90 minutter på Ullevaal.

– Han var banens beste og fikk foran som et eksempel
Petter Myhre var en av mange som lot seg imponere av det 23-åringen viste frem.

– Stefan var veldig god. Han var banens beste. Han gikk foran som et skikkelig eksempel, og var en passelig stor nok «kødd», om det går an å si. Han tok i et tak, gikk foran, og klinket til, sa TV 2s fotballekspert etter kampslutt. 

Klinket til gjorde han til gangs da flere spillere fra hvert lag røk i tottene på hverandre på overtid etter at Johansen presterte å takle bulgarernes trener.

– Du takler venstrebacker, høyrebacker, indreløpere og sentrale midtbanespillere. Og så takler du trenere.

– Du får ta deg en tur over til Skottland, så lærer du slike ting! Neida, men det koster å vinne kamper. Noen ganger så må man vise at dette er vår hjemmebane. Man kan ikke komme her og tro at man er noe, sa en glisende Johansen til TV 2 etter kampen.

Et gult kort var alt han fikk for strevet, men samspillet han fikk i stand med resten av midtbanespillerne på det norske laget var noe av det Myhre satte mest pris på ved kampen.

– Hele midtbanen var bra. Per Ciljan Skjelbred, Alexander Tettey og Johansen var alle solide. Det var først og fremst en lagseier, men jeg må fremheve de tre.

– Vi er en god «fit»
Øyvind Alsaker trekker også frem en «meget god» Johansen når han blir bedt om å peke på det mest positive ved kampen mot bulgarerne.

– Først og fremst er det positivt at vi vinner en kamp vi er nødt til å vinne om vi skal kapre tredjeplassen. Det var noen gode tendenser ved spillet i førsteomgang. Vi hadde en del variert angrepsspill, og vi var gode defensivt. Og ikke minst var det gledelig at Johansen var meget god. Sammen med Tettey viser han at vi er slagkraftige på midten, sier han.

Og nettopp samspillet med Norwich-spilleren ville gjerne også Johansen hylle etter kampslutt.

– Det fungerte bra for meg, og Tettey er en enkel spiller å spille med. Han rydder mye og er bra på «kula». Det gjør at jeg kan konsentrere meg litt mer om det offensive. Vi er en god «fit». Det er deilig å spille ham, og som lag begynner vi å forstå hva som skal til for å vinne.