Mann siktet for seksuelle overgrep over flere år

Mannen i 40-årene fra Oppland skal blant annet ha lurt en seks år gammel jente inn i en hage for å voldta henne. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mannen ble mandag varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud, i tillegg til medieforbud. Ifølge VG erkjenner mannen straffskyld i saken.

Se pressekonferanse med Kripos øverst i artikkelen.

Kripos opplyser at overgrepene skjedde ulike steder på Østlandet mellom 2008 og 2014. Ett av overgrepene han er siktet for, er mot en seks år gammel jente på Skjetten på Romerike i 2008. Der skal han ha lokket til seg jenta inne i en hage og forgrepet seg på henne. Han skal også ha tatt bilder av henne.

– Det er dna knyttet til siktede i tre av sakene, sier politiadvokat i Kripos Anne M. Evenrud på en pressekonferanse mandag ettermiddag.

Kvinnen som ble voldtatt på Hellerud ga en detaljert beskrivelse av voldtektsmannen, og det ble utarbeidet en fantomtegning som ble publisert av politiet.

– Saken har vært etterforsket siden oktober 2011. Vi har gått gjennom mange vitneforklaringer, elektroniske spor og brukt fantomtegningen til å etterlyse mannen, sier Lena Reif, leder for seksjon for seksuallovbrudd ved Kripos. 

Så sent som i mai i år skal han ha forgrepet seg på en åtte år gammel jente i Nittedal i Romerike.

Politiet utelukker ikke at mannen har begått flere overgrep, og Kripos ber om tips.

– Vi er fornøyd med at en lang og omfattende etterforskning har ført til pågripelse. Først for å oppklare lovbruddene som er begått, men også for å forhindre nye, sier Reif på ettermiddagens pressekonferanse. 

– Jeg har ikke fått sakens dokumenter og kan derfor ikke kommentere den, sier mannens forsvarer Kai R. Vaag til NRK. (©NTB)