Mann (45) som kjørte på og drepte en syklist blir løslatt i dag

Det er ikke berammet noe fengslingsmøte i saken, får TV 2 opplyst.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

45-åringen blir ikke fremstilt for varetektsfengsling fordi politiet mener det ikke er fare for bevisforspillelse eller gjentakelse.

– Mannen sitter fortsatt i politiets varetekt, men det er ikke forberedt noe fengslingsmøte, sier politiadvokat Stian Sjølie Johannessen i Romerike politidistrikt til TV 2.

Han kan ikke svare på når 45-åringen blir satt fri. Mannen er siktet for uaktsomt drap, uaktsom kjøring, kjøring i ruspåvirket tilstand og for å ha stukket av fra ulykkesstedet uten å varsle politiet.

En mann omkom og en annen ble skadd da sjåføren meide ned et sykkelfølge på fem personer ved Gardermoen lørdag ettermiddag.

– Han har ikke tatt stilling til straffskyld, sier Sjølie Johannessen.

Det var 22 år gamle Petter Omsland Nikolaisen fra Drøbak som mistet livet i ulykken.

Sjåføren stakk av fra stedet etter ulykken, men ble pågrepet like i nærheten. En av sykkelkameratene kastet seg inn i en bil på stedet og tok opp jakten på promillekjøreren sammen med et vitne til ulykken. Dette var helt avgjørende for at mannen ble pågrepet, i følge politiet.

Mannen satt i avhør søndag, men forsvareren ønsker ikke å gå inn på detaljer i hans forklaring.

– Han er svært lei seg for det som har skjedd og at det har fått et slikt tragisk utfall. Han tar dette veldig tungt, sa forsvarer Andreas Ihlebæk til TV 2.