Farmen-Magnus sitt gode humør hjalp søsteren da hun ble alvorlig syk

Magnus Melkeraaen har fått enda sterkere bånd til storesøsteren etter den tøffe tiden.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Magnus Melkeraaen (28) fra Myre i Vesterålen har sjarmert mange med sitt blide vesen på Farmen, og latteren ligger aldri langt unna når han er i nærheten.

Det smittende og gode humøret fikk han spesielt bruk for da storesøsteren Solveig Melkeraaen ble alvorlig syk i 2008.

I oktober samme år fikk Solveig elektrosjokkbehandling (ECT) for alvorlig depresjon. «Det blir en pangstart på helgen», var Magnus sin reaksjon da behandlingen fant sted på en fredag.

– Fikk meg til å dra på smilebåndet

– Magnus var en av de som kunne få meg til å dra på smilebåndet, selv om det var svart. Nå har vi generelt mye humor i familien, så det ville vært unaturlig å ikke ta med det i filmen, forteller filmskaper Solveig Melkeraaen i God Morgen Norge.

Se klipp i videovinduet over.

Filmen Solveig snakker om er hennes kritikerroste dokumentarfilmen «Flink pike», som følger henne fra 2010 da hun fikk tilbakefall og gikk gjennom nye runder med elektrosjokkbehandling. 

– Det var tøffe tak mens det sto på. Jeg og den andre søsteren min byttet på å være sammen med henne i Oslo. Det er ting som har gjort oss enda mer sammensveiset, og gjort båndene sterkere. Minstemann har blitt enda mer glad i søstrene sine, sier Magnus.

– Flinkere til å ta pauser

Magnus er også med i filmen, og han var ikke i tvil da han fikk spørsmål om han kunne stille opp og utlevere seg på film.

– Jeg tenkte at uansett hva som kunne hjelpe henne å bearbeide dette, så skulle jeg stille opp. Jeg måtte bare legge vekk det å ta meg selv høytidelig, og ga litt faen som det så fint heter, sier Magnus.

Det er fire år siden Solveig fikk sin siste elektrosjokkbehandling, og i dag er hun helt frisk.

– Jeg har det veldig bra. Det er mye jobb nå, i forbindelse med lanseringen av filmen. Men jeg har blitt flinkere til å ta pauser, og prioritere meg selv innimellom. Så det har gått veldig bra, forsikrer Solveig.

God respons

Tilbakemeldingene på filmen har ikke latt vente på seg, etter at den hadde premiere på «Verdensdagen for psykisk helse» 10. oktober.

– Jeg har fått utrolig mange tilbakemeldinger fra mange i hele landet, som enten kjente seg veldig igjen selv, eller kjenner noen som har slitt med lignende. De har også vært imponert over at jeg klarte å bruke humor. Det er fint å oppleve at ambisjonen jeg hadde ser ut til å ha nådd ut, bedyrer filmskaperen.