Linsesuppe med kylling, gulrot og chili. Foto: TV 2
Linsesuppe med kylling, gulrot og chili. Foto: TV 2

Linsesuppe

med kylling, gulrot og chili

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Oppskrift hentet fra kokeboken "Trines mat", av Trine Sandberg.

Dette trenger du:

2-3 kyllingfileter i biter
1 løk i terninger
2-3 gulrøtter, i terninger
1 fedd hvitløk, finhakket
Ca ½ rød chili, finhakket
Ca 1 ts revet ingefær
1 boks hakkede tomater
8 dl kyllingkraft/buljong
Ca 3 dl kokte linser
6 soltørkede tomater, i biter
Salt, pepper
Finhakket koriander eller annet kryddergrønt
Evt litt Crème Fraiche

 

Slik gjør du:

Fres løk og gulrøtter i litt olje, til løken er myk og blank.
Tilsett hvitløk og chili og la surre et par minutter.
Tilsett kyllingkraft, hermetiske tomater og soltørkede tomater, og gi det hele et oppkok. Smak til med ingefær. La suppe stå og småkoke i ca 10 min, til gulrøttene er møre.

Tilsett linsene mot slutten av koketiden.
Mens suppen koker, stek kyllingbitene i litt smør eller olje.
Tilsett kyllingbitene i suppen og smak til med salt og pepper.
La suppen stå og trekke noen minutter til kyllingbitene er gjennomkokt.
Strø over finhakket koriander.
Server med brød og evt litt Crème Fraiche i suppen.