KALASSEIER: Toronto Maple Leafs kunne feire en 6-3 seier over New York Rangers søndag kveld. De siste fire årene har lagene møtt hverandre tre ganger i Rangers første hjemmekamp. Maple Leafs har vunnet alle. Foto: Bruce Bennett/Getty Images/AFP
KALASSEIER: Toronto Maple Leafs kunne feire en 6-3 seier over New York Rangers søndag kveld. De siste fire årene har lagene møtt hverandre tre ganger i Rangers første hjemmekamp. Maple Leafs har vunnet alle. Foto: Bruce Bennett/Getty Images/AFP

Rangers ydmyket hjemme i Zuccas fravær

New York Rangers ble knust 3-6 i åpningskampen i Madison Square Garden. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

New York (TV 2): Et fullstappet Madison Square Garden leverte en perfekt ramme til første hjemmekamp, der New York Rangers stod med en seier og ett tap i bagasjen på de to første kampene denne sesongen. 

Mats Zuccarello Aasen måtte stå over kampen etter en skulderskade i lørdagens oppgjør mot Columbus Blue Jackets, og nordmannen måtte se Rangers gå på et 3-6 tap for Toronto Maple Leafs. 

– Ingen ville prestere som vi gjorde i kveld. Etter en ganske bra første periode er jeg ikke sikker på hva som skjedde i midtperioden. Det virket som de scoret på hver mulighet de fikk, og jeg har verken en grunn eller en forklaring på det akkurat nå. Vi vet vi kan prestere mye bedre enn vi gjorde i kveld, og det skal vi vise på tirsdag, sa en tydelig skuffet trener Alain Vigneault til pressen etter kampen. 

Sliter i første hjemmekamp

Rangers har ikke vunnet åpningskampen i MSG siden 2009, en 5-2-seier over Ottawa Senators. Maple Leafs har stått på andre del av isen i åpningskampen både i 2010 og 2011, da ble det henholdsvis 4-3 og 4-2 til kanadierne.

Likevel har New York-laget en god statistikk mot Toronto-laget, med poeng i de siste 19 av 23 kampene. Men statistikk er liten trøst å støtte seg på, for til tross for en sterk åpning der John Moore og Derrick Brassard kom til store sjanser fikk en umarkert Cody Franson gi gjestene ledelsen i overtall snaue åtte minutter ut i første periode. 

– Vi begynte bra. Publikum var ville, og vi hadde håpet med 1-1 etter første periode. Så skjedde det noe i andre. De scoret på hvert skudd, og vi spilte dårlig defensivt. Etter det var matchen avgjort, sier Zuccarellos rekkekamerat Carl Hagelin til TV 2 etter kampen. 

11 baklengsmål på 24 timer

– Rangers har ikke vunnet åpningskampen hjemme på fem år. Handler det om nerver?

– Jeg vet ikke hva det er. Vi begynte jo bra, så det var ingen nerver der. Men det var som sagt noen som skar seg veldig i andre periode, svarer svensken. 

Med et 2-5-tap fra Columbus lørdag, og et 2-6-tap hjemme i New York søndag har Rangers sluppet inn elleve mål de siste 24 timene.

– Vi er et stolt lag når det gjelder å spille bra defensivt, og de siste kampene har vi absolutt ikke gjort det. Så vi må se på litt video, og finne tilbake til grunnspillet. Vi gjør det ikke enkelt for oss selv i målsituasjoner nå, understreker Hagelin. 

Nash med sitt fjerde på tre kamper

Med drøye seks minutter igjen av første periode var Zuccarellos erstatter Kevin Hayes nære ved å få en drømmedebut i blått, men møtte en vegg i Torontos keeper James Reimer. 

Men Rick Nash, som forøvrig venter sitt første barn og var usikker før kampen, har virkelig hatt en pangstart denne sesongen. På tampen av første periode utlignet han for gjestene og ga vertene håp, med sitt fjerde mål på de tre første kampene. 

Nash forlot arenaen etter andre periode for å være med kona på sykehuset. 

Straffet i undertall

Det skulle likevel vise seg å koste dyrt å dra på seg utvisninger. I starten av midtperioden ble Matt Hunwick sendt i boksen, noe Phil Kessel utnyttet. Gjestene var tilbake i føringen. Etter tre overtall hadde Maple Leafs scoret i to av dem.  

Rangers hadde akkurat rukket å bli fulltallige før en ny kaldusj kom fossende nedover ryggen. Snaue åtte minutter ut i perioden var det Nazem Kadris tur. Kanadierne hadde igjen taket på Rangers etter at de har møttes i åpningskampen i MGS tre ganger på fire år. 

Tung kveld for Lundqvist

Det skulle vise seg å bli nok en tung hjemmeåpning for blåtrøyene, for det røynet plutselig på. James van Riemsdyk kom alene med Lundqvist etter at Maple Leafs vant pucken i undertall i midtsonen, og selv om det virket som om den svenske stjernekeeperen leverte varene snek pucken seg mellom beina på svensken. 

Med drøye seks minutter igjen på klokka fikk Lee Stempniak kranglet pucken inn bak Reimer, men gjestene rakk såvidt å puste før Maple Leafs la på til 6-2 ved Tyler Bozak og David Clarkson. 

Seks pucker i nettet var nok for Lundqvist, som ble byttet ut med Cam Talbot i håp om at han kunne redde æren til gjestene. Talbot stenger buret, og Derrick Brassard pynter på resultatet drøye fem minutter før slutt. Det ender likevel med et tungt 3-6-tap. 

Neste kamp for NYR er tirsdag hjemme mot New York Islanders. Forhåpentligvis med Zucca tilbake på isen.