KAN VÆRE SMITTET: En mann som nylig har vært i Liberia blir fraktet bort av ambulansepersonell. Mannen kan være smittet av ebola. REUTERS/Kevin Wiles Jr.
KAN VÆRE SMITTET: En mann som nylig har vært i Liberia blir fraktet bort av ambulansepersonell. Mannen kan være smittet av ebola. REUTERS/Kevin Wiles Jr.

Mann i Boston kan være smittet av ebola

Nok en person i USA fryktes smittet av ebola – denne gangen i Boston, Massachusetts. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En mann som nylig var på reise i Liberia er lagt inn på sykehus i Boston, og undersøkes nå for mulig ebola-smitte. 

Venter på svar

Mannen møtte selv opp på et legesenter i Boston søndag ettermiddag. Derfra ble han raskt fraktet i ambulanse til Beth Israel Medical Center i Boston. 

Mannen gjennomgår nå grundige tester for å kunne avdekke om han er smittet av det dødelige viruset, skriver Boston Globe

I en pressmelding mandag morgen skriver sykehuset at mannen trolig ikke er smittet av ebola, men at han holdes i isolasjon. 

Testene sendes til Senter for smittevern og sykdomskontroll, og det tar mellom 24 og 48 timer før de får svaret på mannens helsetilstand. 

– Det er uklart om dette er et tilfelle av ebola, og det vil ta timer før vi vet, sier doktor Kenneth Sands i sykehusledelsen. 

Hodepine 

Sykehuset har i to måneder hatt planen klar for hvordan de skal reagere ved en mulig ebola-smittet pasient. Pasienten er nå plassert i en egen del av sykehuset, hvor han sitter i isolat. 

– Vi tar alle forholdsregler i samarbeid med myndighetene i Boston og nasjonale helsemyndigheter, sier Sands. 

Mannen som selv meldte seg til et legesenter skal ha klaget på hodepine og vondt i musklene. Kort tid etter at mannen ble fraktet videre til sykehuset ble hele bygningen hvor legesenteret er evakuert.

Kun timer før det ble også kjent at en sykepleier som behandlet ebola-smittede Thomas Duncan selv er blitt smittet av det dødelige viruset

Kvinnen er satt i isolat og får behandling i Texas. Det er uklart hvordan hun ble smittet, da hun skal ha brukt beskyttelsesutstyr under behandlingen.