SKULDERTRØBBEL: Mats Zuccarello Aasen måtte stå over hjemmekampen på grunn av smerter i skulderen etter lørdagens kamp mot Columbus Blue Jackets. Foto: AP Photo/Jay LaPrete.
SKULDERTRØBBEL: Mats Zuccarello Aasen måtte stå over hjemmekampen på grunn av smerter i skulderen etter lørdagens kamp mot Columbus Blue Jackets. Foto: AP Photo/Jay LaPrete.

Zucca tilbake på trening tirsdag

New York (TV 2): Mats Zuccarello Aasen (27) har fått grønt lys av legen til å trene, men veit fortsatt ikke om han blir spilleklar til tirsdagens kamp.  

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mats Zuccarello Aasen fikk kjørt seg i lørdagens kamp mot Columbus Blue Jackets (CJB - NYR 5-2), og måtte stå over hjemmeåpningen søndag kveld etter en smell i skulderen. 

Mandag bekrefter 27-åringen til TV 2 at han vil være tilbake på is tirsdag. 

- Jeg skal på morgentreningen i morgen, forteller han etter et besøk hos legen mandag ettermiddag. 

Den endelige avgjørelsen om han er kampklar til tirsdagens match tas etter treningen. 

- Jeg veit ikke om jeg spiller ennå. Det får vi se i morgen, understreker Zucca. 

Ville ikke riske noe

Zuccarello fikk seg en hard trøkk i skulderen på tampen i første periode i lørdagens kamp mot Columbus Blue Jackets. Nordmannen kom tilbake til andre periode, men der fikk han en kraftig hodetakling av Jack Skille. Den røffe behandlingen gjorde at nordmannen måtte teipe opp skulderen etter kampslutt. 

Det så lenge lovende ut sett med norske øyne da 27-åringen var på isen under oppvarmingen, men lagoppstillingen bekreftet at Zucca måtte stå over. Han forteller at verken han eller treneren ville ta noen sjanser i søndagens hjemmekamp, og måtte se New York Rangers tape 3-6 fra sidelinja. 

- Det var vel en avgjørelse vi tok i fellesskap. Det er bedre å være på sikre siden. Det er tidlig på sesongen, så det er bedre at det blir bra enn at man sliter med det over lengre tid, forklarer han til TV 2. 

Nordmannen ble erstattet av Kevin Hayes. 22-åringen som kom fra college-laget til Bosten før denne sesongen fikk sin debut i åpningskampen i Madison Square Garden. 

Lite snakkesalig trener

Trener Alain Vigneault var ordknapp om nordmannes skadesituasjon etter søndagens kamp. 

– Hva er status på Zuccarello?

– Vi er nødt til å vurdere det fra dag til dag. Vi finner forhåpentligvis ut mer i morgen, svarer Vigneault på TV 2s spørsmål. 

Han vil heller ikke si så mye om han regner med at nordmannen er tilbake på isen til tirsdagens kamp mot New York Islanders. 

– Jeg kan ikke spekulere i det nå, sier Vigneault. 

– Savnet på isen

Carl Hagelin har spilt på rekke med Mats Zuccarello denne sesongen, etter at Benoit Pouliot forlot New York-klubben i overgangsvinduet. Svensken savnet nordmannen på isen. 

– Vi snakket ikke så mye om det i går. Han syntes det kjentes bra ut. Jeg kan ikke svare så mye på hans skade, men det er kjedelig at det har hendt. Forhåpentligvis er han med i neste match. Han er savnet på isen, sier Hagelin til TV 2 i garderoben etter kampen søndag kveld. 

New York Rangers spiller hjemme mot naborival New York Islanders natt til onsdag norsk tid.