Syv personer satt fast på Buarbreen

Fikk sendt satellittmelding til en basestasjon i USA, som varslet Hovedredningssentralen i Sør-Norge. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Vi ble varslet via en SPOT-sender om at to personer hadde behov for hjelp. Etter hvert fikk vi mer klarhet i situasjonen, og det var flere som var meldt savnet av familiene sine på Voss og i Bergen, sier redningsleder Johan Mannsåker ved HRS Sør-Norge til TV 2 søndag kveld.

Klokken 23.38 melder Hordaland politistrikt at alle de syv savnede er funnet i god behold av et SeaKing redningshelikopter.  

– Fikk ikke telefonkontakt

Ifølge operasjonslederen i Hordaland politidistrikt, Kjersti Eidsnes, var det først et turfølge på fem som ble meldt savnet av familiene like etter klokken 19. 

– De fikk ikke telefonkontakt med dem, og bilene sto igjen på parkeringsplassen. Da skjønte de etter hvert at de ikke hadde kommet seg ned. 

– Deretter ringte Hovedredningssentralen til oss, om at de hadde fått en melding fra en sentral i Houston i USA om at noen sto fast på breen, sier Eidsnes. 

Satelittmelding til Houston

Det skulle vise seg at dette var to andre personer som hadde med seg en SPOT-sender, som sendte en melding til en basestasjon i byen Houston i USA via satellitt. 

– Ingen er skadet, men de har behov for hjelp. De har slått seg sammen, og blitt værende der de er på grunn av mørket og det bratte terrenget, forteller Mannsåker i HRS.