<span data-lab-color="txt-red" class="txt-red" id="ext-gen1413">Sykkeltragedien</span><span data-lab-color="txt-red" class="txt-red" id="ext-gen1431"> ved Gardermoen</span>

Drapssiktet bilfører er knust: – Han tar det veldig tungt

Forsvareren til den drapssiktede sier i et intervju med TV 2 han tar ulykken svært tungt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

TV 2 har vært i kontakt med Andreas Ihlebæk, som forsvarer den bildrapssiktede mannen som skal ha kjørt ned et sykkelfølge på fem.

Politiet har avhørt mannen søndag, men Ihlebæk ønsker ikke å gå inn på detaljer om hva han har forklart til politiet i avhøret. 

– Men han er svært lei seg for det som har skjedd og at det har fått et slikt tragisk utfall. Han tar dette veldig tungt, sier Ihlebæk til TV 2. 

Mistenkt for promillekjøring

En av syklistene, 22 år gamle Petter Omsland Nikolaisen fra Drøbak, mistet livet i ulykken. Politiet har i samråd med familien gått ut med navnet på den omkomne.

Føreren av bilen er en mann i 40-årene fra Nannestad. Han ble lørdag kveld siktet for uaktsomt drap og uaktsom kjøring.

Forsvareren ønsker ikke å kommentere hvordan hans klient forholder seg til siktelsen. Han vil heller ikke si noe om hans klient har erkjent promillekjøring, slik politiet mistenker ham før. 

– Det var et klart utslag på utåndingsprøven, sa lensmann i Nannestad og Gjerdrum, Bjørn Hoff, til TV 2 lørdag.

Ifølge forsvareren forklarte mannen seg greit i avhøret søndag. 

Kastet seg inn i bil

Lensmannen forklarte søndag til TV 2 at en av syklistene i følget kastet seg inn i en bil på stedet og tok opp jakten på promillekjøreren sammen med et vitne til ulykken. Dette var helt avgjørende for at mannen ble pågrepet.

Hoff berømmer også sykkelkameratene for å ha satt igang livreddende førstehjelp mens de ventet på nødetatene. 

– Selv om det fikk et tragisk utfall, så gjorde de alt de kunne, sier Hoff.

Ifølge vitner politiet har vært i kontakt med, ble sykkelgruppen truffet da mannen skulle kjøre forbi en annen bil og havnet i motgående kjørefelt. Det er doble heltrukne sperrelinjer på stedet.