– Muligheten for at Martin får spille er definitivt til stede

Men Per-Mathias Høgmo vil ikke gi det norske folk noen garantier.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

ULLEVAAL STADION/ LILLESTRØM (TV 2) Per-Mathias Høgmo fikk til tross seier for Malta, en del kritikk for ikke å benytte seg av Martin Ødegaard i 3-0-seieren over Malta.

På søndagens pressekonferanse fikk landslagssjefen spørsmål om hvor store mulighetene var for at publium kunne få se 15-åringen på banen mot Bulgaria mandag.

- Martin var god på trening i går og muligheten for at han ska få spille er definitivt til stede uten at jeg kan gi noen som helst garanti. Det er mange gode spillere som slåss om å få komme inn på, sier landslagssjefen om spilleren som har sørget for elleville tilstander rundt landslaget denne uken.

- Bør ikke være noe press om at han skal spille
Per Ciljan Skjelbred har selv fått føle på kroppen hvordan det er å bli hauset opp som et stortalent i ung alder.

Bundesliga-proffen spilte seg inn på Rosenborg og var på alles lepper allerede som 16-åring. Han mener at en spiller som Ødegaard bør matches riktig.

Han reagerer også på at det ligger et press i luften om at stortalentet skal spille.

– Martin er 15 år og har veldig mye tid foran seg. Han har ikke noe å stresse etter. Jeg synes det blir feil at det skal ligge et press der om at han skal få sjansen. Vi vet selvsagt at han er bra, men han skal matches rolig. Han vil få muligheten sin, sier kapteinen.

– Har glemt at han er 15
Til tross for en etterlenget seier mot Malta var det likevel en del skuffede folk både på tribunen og hjemme i Norge som følte seg snytt etter at Strømsgodset-spilleren ikke kom på banen.

Et plaster på såret var likevel at de fikk se en Joshua King som herjet mot den lille øynasjonen. 

Tomålscoreren har på sin side forståelse for at noen likevel satt igjen småskuffet etter kampen.

- Jeg skjønner at folk ble skuffet. jeg har faktisk lyst å se ham selv. Men vi fikk tre poeng.  Hvem som spiller er ikke viktig så lenge vi vinner kamper og klatrer i puljen. Men alle har selvfølgelig lyst å se ham, det har vært mye snakk om ham. I tillegg har han vært veldig god på trening, sier King og legger til at han ikke merker at stortalentet bare er 15 år.

– Jeg har helt glemt at han bare er 15. Han har veldig bra nærteknikk og spiller som en 25-åring. Han gjør det enkelt og prøver ikke å overdrible i trange situasjoner. Han er god nok til å få sjansen i morgen, men om han får det er ikke opp til meg, sier han.

Martin er tålmodig
Ødegaards tidligere klubbkamerat Stefan Johansen forteller at han snakket med unggutten etter Malta-kampen, og at han fremsto som tålmodig.

– Jeg pratet med ham i garderoben, og han stresset ikke i det hele tatt. Det er Per-Mathias som bestemmer, og dersom han ikke mener at det er riktig tid, så tror jeg nok Martin stiller seg bak det, sier han.

Martin Ødegaard selv ble skjermet av NFF, og stilte derfor ikke til pressetreff søndag.