SLIK BLIR DET IKKE: Det ser ikke ut til at det blir en reprise av folkefesten mot Italia når Norge møter Bulgaria mandag.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
SLIK BLIR DET IKKE: Det ser ikke ut til at det blir en reprise av folkefesten mot Italia når Norge møter Bulgaria mandag. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Kan bli halvfullt mot Bulgaria

Men NFF håper på over 20 000 solgte billetter.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

LILLESTRØM (TV 2) Det norske publikummet bydde opp til folkefest da Italia gjestet Ullevaal i september.

– Håper på 20 000
Men når Norge møter Bulgaria mandag er det lite som tyder på at vi får en reprise. Det til tross for en bunnsolid oppvisning mot Malta.

Kommunikasjonsdirektør i NFF, Svein Graff, håper likevel at antall solgte billetter skal stige det siste døgnet før avspark.

– Det er solgt mellom 13 og 14 000 billetter. Så håper vi tallet bli langt høyere. Det fortjener landslaget. Det er et felles ønske om at vi skal til et EM-sluttspill, og da trenger vi all støtte den støtte vi kan få sier han.

– Hvor mye håper dere på?

– Vi håper på mellom 18 og 20 000 tilskuere. Det hadde vært veldig gøy, sier han og oppfordrer samtidig folk om ikke å være for seint ute med å kjøpe billett.

HÅPER PÅ FOLKEFEST: .
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
HÅPER PÅ FOLKEFEST: . Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Vi opplever ofte at det kommer mange som skal kjøpe billett 10-15 minutter før kamp. Da ender det ofte med at flere hundre mennesker står på utsiden når fløyten går, sier han.

– Er vi avhengige av å få store nasjoner på besøk for å fylle Ullevaal?

– Nei, det tror jeg ikke nødvendigvis. Men jeg tror vi må skape resulateter over tid. Nå vant vi kampen mot Malta. Så er det så enkelt at om vi slår Bulgaria og Aserbajdsjan så vil det skape et boost inn mot 2015. Jo flere kamper vi vinner på rad, jo lettere vil det bli å fylle Ullevaal, også mot dårligere motstandere, sier han.

– Vil gi publikum valuta for pengene
Kaptein Per Ciljan Skjelbred er ikke overrasket over at tallet ser ut til å bli langt lavere enn mot Italia, men håper at flest mulig vil ta turen til Norges nasjonalarena.

– Italia var en storkamp. Det var nok mye italienske fans som kom for å se dem. Men vi håper jo at folk vil komme å se på et ungt norsk lag som prøver å spille fin fotball, sier han.

Også Joshua King håper at oppvisningen mot Malta vil fylle opp tribunene på Ullevaal.

– Publikum er veldig viktig. De var fantastiske mot Italia, og jeg tror mangen så lovende tendenser mot Malta. Vi er takknemlige for de som kommer. Men det er viktig for oss å spiller en bra kamp, slik at de får noe igjen for pengene, sier han.