TALENTFULLE: Adnan Januzaj og Wayne Rooney feirer en scoring mot Crystal Palace forrige sesong. FOTO: AFP PHOTO / CARL COURT
TALENTFULLE: Adnan Januzaj og Wayne Rooney feirer en scoring mot Crystal Palace forrige sesong. FOTO: AFP PHOTO / CARL COURT

Moyes sammenligner Januzajs talent med Rooneys

– Han vil bli en av Europas beste spillere, sier den tidligere Everton- og Manchester United-manageren.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Adnan Januzaj (19) var en av Manchester United-spillerne som kom fra forrige sesong med æren i behold.

Det da 18 år gamle stjerneskuddet tok Premier League med storm første halvdel av sesongen og imponerte mange med sin teknikk og spilleforståelse.

Denne sesongen har det gått litt tråere for Januzaj som ikke har vunnet tilliten til den nye Manchester United-sjefen Louis van Gaal.

– Et av de største talentene i Europa

Den avskjedigede manageren David Moyes fikk ikke like gode skussmål av Manchester United-fansen, men 51-åringen har rosende ord å komme med i retning av den belgiske landslagsspilleren.

Han sammenligner Januzaj med en av Manchester Uniteds kanskje største stjerner.

– Adnan Januzaj er, i min managerkarriere, det største unge talentet sammen med Wayne Rooney, sier Moyes i et intervju med the Telegraph.

Moyes burde vite hva han snakker om. Han var Everton-manageren som gav Wayne Rooney en sjanse på det høyeste nivået allerede som 16-åring.

– Du kan se hva han kan bli. Da vi hadde Wayne i Everton kunne vi se potensialet hans. Adnan Januzaj har alt det i samme alder som Wayne. Han er et av de største talentene i i Europa, og han vil bli en av de beste spillerne, sier Moyes.

Øyeblikket han innså Rooneys potensial

Det er også en annen engelsk legende som belgieren kan sammenlignes med ifølge gamlesjefen.

– Han hadde litt Chris Waddle over ham. Waddle brukte å senke tempoet og gjorde slik at du følte deg komfortabel, men før du visste det var han borte. Adnan har det. Han kan gå forbi folk.

Moyes forteller også i intervjuet om øyeblikket han innså at Rooney kom til å bli en stor stjerne.

Under en treningskamp valgte han å lobbe ballen over målvakten på spektakulært vis.

– Alle hadde det samme uttrykket på ansiktet. «Så du det? Skjedde virkelig det?» Alle lurte nok på om han virkelig mente det, men det gjorde han. Fra det øyeblikket tenkte vi alle: «Wow, for en spiller. For en spiller vi har.»