Hæl-selvmål ga Skottland seieren

Skottland var overlegne i banespillet mot Georgia, men trengte hjelp fra gjestene for å sikre 1-0-seier i EM-kvalifiseringens gruppe D.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Gordon Strachans gutter sikret seg dermed sine første poeng i kvalifiseringen. Skottene yppet seg mot regjerende verdensmester Tyskland i første runde, men Thomas Müller avgjorde den kampen med sine to scoringer.

Med Georgia på motsatt banehalvdel var forutsetningene helt annerledes. Mot, på papiret, svakere motstand, var seier og tre poeng alt som betød noe.

Vertene hadde som ventet god kontroll på kampen, men klarte ikke å omsette ballinnehavet i målprotokollen. Ikke før Georgias målvakt slo et skudd fra Shaun Maloney via egen forsvarsspiller Akaki Khubutia og i mål, ble det uttelling for de blåkledde.

Etter hvilen fortsatte Skottland-dominansen på Ibrox stadium, men uttellingen uteble også de siste '45. Steven Naismith og Steven Fletcher forsøkte ved flere anledninger å finne hverandre på topp, men gang på gang sviktet det i det avgjørende trekket.

Sjansesløseriet holdt på å koste to poeng da Georgias innbytter Giorgi Chanturia fikk muligheten fra 14 meter. Men publikum kunne lettet konstatere at ballen forsvant to meter til side for David Marshalls mål. (©NTB)