Her får Susan (59) vite at hun er fri etter 17 år som uskyldig drapsdømt i fengsel 

Susan Mellen ble dømt til livstid i fengsel for drap på en hjemløs mann i 1997 - nå er hun frikjent og får kysse barnebarnet for første gang.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det har ikke gått opp for meg ennå. Jeg skjelver. Jeg har ikke brutt sammen ennå heller. Jeg gråter og ler hele tiden, sier Susan Mellen til pressen utenfor tinghuset i Torrance, California.

– Jeg er fri!

For kort tid siden satt hun på benken og ventet på dommen. Synlig nervøs holder hun i et lommetørkle mens dommeren leser konklusjonen.

– Etter å ha sett på saken, tror jeg hun er uskyldig, sier dommeren. Salen bryter umiddelbart ut i applaus, og slekninger kommer til og klemmer henne.

– Jeg er fri! roper hun euforisk. Hun hopper og skjelver og får plutselig se barnebarnet sitt Aiden på 19 måneder. For første gang får hun gitt gutten klemmer og kyss.

Susan Mellon klemmer sin bror Michael Mellen uenfor Torrance Superior Court fredag. (AP Photo/Daily Breeze, Brad Graverson, Pool )
Susan Mellon klemmer sin bror Michael Mellen uenfor Torrance Superior Court fredag. (AP Photo/Daily Breeze, Brad Graverson, Pool )

Mellen sier hun har grått hver kveld i fengselet, men hun hevder at hun aldri var i tvil om at sannheten ville komme fram.

Anklaget for å ha drept hjemløs

Trebarnsmoren Mellen var på McDonalds en ettermiddag i 1994. Ingen kunne tro at denne dagen skulle livet hennes endre seg totalt. Hun ble arrestert, anklaget for å ha drept en hjemløs mann.

Hun ble dømt for drapet på bakgrunn av vitneutsagn til en kvinne som het June Patti.

I etterkant kom det fram at Patti hadde lang historikk som lystløgner. Hun avga en rekke falske forklaringer for politiet. Hun døde i 2006.

Drapet ble så knyttet til tre gjengmedlemmer. Den ene av dem avga forklaring med løgndetektor, og vitnet på at Mellen ikke var til stede da den hjemløse mannen ble drept. 

Mellens tre barn måtte flytte til sin bestemor da moren ble fengslet. Til tross for all urettferdigheten som har rammet familien, sier Mellen at hun takker Gud for at hun er fri, og at hun alltid tilgir.

– Jeg har alltid tilgitt mine fiender. Selv de som hater deg må du tilgi, og noen ganger må du takke dem for å ha brakt deg nærmere Gud, sier 59-åringen.