Tøffe, tøffe, tøffe, tøft: deLillos skal spille ALLE låtene de har laget 

På litt over én uke skal deLillos spille utrolige 240 låter live.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Neste år er det 30 år siden deLillos platedebuterte med singelen Fugl i bur/Johnny Fredrik. Og en omfattende karriere fortjener en omfattende markering. 

– Vi har en ting vi har spøkt om i mange år, og det er å spille alle sangene våre på én konsert. Men det går jo ikke, sier gitarist Lars Lundvall.

– Så det blir kanskje sju eller åtte konserter, så i løpet av en uke eller to skal vi spille alle sangene våre live, sier frontfigurer Lars Lillo-Stenberg.

Mye øving

Og det er ikke akkurat en liten målsetning deLillos har satt seg. Bandet har til nå gitt ut rundt 240 låter. Sted og dato for konsertene er ikke satt, og detaljene er foreløpig litt i det blå.

– Er det sånn at folk må ta ferie for å få med seg alt dette?

– Vi satser på folk som jobber dagtid. Det blir i Oslo et sted, så det bør la seg gjøre for de mest ivrigste. Vi kommer trolig til å sette sammen to og to plater på konsertene, så folk får plukke ut de platene de har mest lyst til å høre. Vi har gitt ut 240 låter, så det blir litt å spille, sier Lars Lillo-Stenberg.

– Det blir litt øving, for å si det sånn, sier Lundvall. 

– Og vi må vel prøve å få streamet dette her. Se om vi klarer å gjøre noe spennende ut av det, sier trommis Øystein Paasche. 

Dedisert til far

deLillos er plateaktuelle med skiva "Rett og slett livet".

– Atter en gang prøver vi jo å gjenspeile ting vi grubler på i forhold til hvilket stadiger vi er i livet, forteller Lars Lillo-Stenberg.

Plata er dedisert til Per Lillo-Stenberg, som døde i mars. Lars Lillo-Stenbergs far har skrevet flere av deLillos' store slagere, som Smak av honning og S'il vo plait.

– Jeg savner ham, og jeg er nå i den stunden man er når det har gått et halvt år, at man både har begynt å vende seg til at han er borte, og at man glemmer det, og det kjennes ut som om han fortsatt lever, sier Lillo-Stenberg.