KAMPEN MÅTTE STOPPES: Supportere fra både Bulgaria og Kroatia greide ikke å oppføre seg, og dermed måtte EM-kvalifiseringskampen i Sofia stoppes. Det kan få trasige konsekvenser for gårsdagens hjemmelag Bulgaria. (AP Photo/Valentina Petrova)
KAMPEN MÅTTE STOPPES: Supportere fra både Bulgaria og Kroatia greide ikke å oppføre seg, og dermed måtte EM-kvalifiseringskampen i Sofia stoppes. Det kan få trasige konsekvenser for gårsdagens hjemmelag Bulgaria. (AP Photo/Valentina Petrova)

Norges vei til EM kan bli enklere på grunn av tribunebråk i Sofia

Bulgaria kan få poengtrekk-straff av UEFA.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bulgaria - Kroatia 0-1

Det bulgarske fotballforbundet er i trøbbel etter tribunebråk i Sofia under fredagens kamp mot Kroatia.

Nå skriver Aftenposten at bulgarerne står i fare for å bli hardt straffet av UEFA, som følge av supporternes oppførsel.

I 1. omgang måtte kampen stoppes fordi bulgarske og kroatiske fotballpøbler skjøt fyrverkeri mot hverandre i tillegg til at begge leirer fyrte opp bluss som ble kastet ned på banen.

– Liker når tilskuerne støtter laget vårt
Mandag kommer Bulgaria til Norge og Ullevaal. Etter kampen mot Kroatia forsvarte Bulgarias landslagssjef Luboslav Penev sine egne supportere.

– Jeg liker når tilskuerne støtter laget lidenskapelig og med hjertet. Dette er supporterne våre, og jeg ønsker å takke dem for støtten. Slike ting skjer i verden. Det var røykbomber og bluss, kampen ble stoppet i fem minutter, og så fortsatte vi å spille, sa Penev til Reuters etter kampen.

Mye tyder nå likevel på at bulgarerne kan bli straffet for oppførselen sin. Ifølge UEFAs regelverk er det hjemmelaget som er ansvarlig for sikkerheten på stadion, og fredag kveld uttalte lederen av det bulgarske fotballforbundet, Borislav Mihaylov, til Reuters at han trodde de mest sannsynlig kom til å bli straffet.

– Men jeg vet ikke hva som blir straffen vår, sa Mihaylov.

Ble straffet i 2011
Bulgaria anses av mange som Norges største utfordrer om å sikre 3. plassen i gruppe H. Den beste treeren i de ni kvalifiseringsgruppene går direkte til EM, mens de resterende må spille play-off.

Bulgaria kan bli straffet med blant annet poengtrekk og bøter, så vel som at de kan måtte komme til å spille for tomme tribuner i en eller flere kamper. Dermed kan tribunebråket i Sofia og den påfølgende eventuelle straffen fort bli en fordel Norge. 

I 2012 fikk det bulgarske fotballforbundet en bot på 330.000 på grunn av at supporterne hadde kommet med rasistisk hets av Englands spillere under en EM-kvalifiseringskamp i 2011.