Keane kaller Mourinho «en skam» og Ferguson «latterlig»

– Jeg har aldri jobbet med en trener eller manager som har inspirert meg til å gjøre noe, sier den tidligere Manchester United-kapteinen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Aston Villa-assistent Roy Keanes nye biografi har allerede skapt overskrifter, og hardhausen har aldri vært kjent for å legge noe imellom.

Les også: Håland slettet denne Keane-tweeten

Da Keane torsdag hadde pressekonferanse for å snakke om boken forklarte han blant annet hvorfor han nektet å ta José Mourinho i hånden da Aston Villa møtte Chelsea på Stamford Bridge for to runder siden. Keane kalte portugiseren «en skam».

Det er allikevel hans kommentarer om sin gamle sjef fra Manchester United-dagene som skaper mest oppstyr i engelsk presse fredag.

– Alex Ferguson kritiserer spillere som var del av et lag som skapte gode dager for mange supportere. Tenk på hva han fikk ut av det. Han tjente millioner av pund på det, han fikk sin statue og en tribune oppkalt etter seg. Å kritisere folk som gav ham suksess er bare latterlig, sa iren som var kaptein for de røde djevlene under Fergusons ledelse.

Les også: Keane: – Solskjær ble truet med sparken i United

– Har aldri jobbet med en trener eller manager som har inspirert meg til å gjøre noe.
Nå er han assistent-manager for både Irland og Aston Villa, og i sin nye bok tar han blant annet bladet fra munnen når det gjelder sin avgang fra Old Trafford i 2005.

– Måten det ble håndtert, med utsagn og ting som kom ut om meg? Jeg er ganske sikker på kilden det kom fra. Så jeg måtte komme ut og si fra. Jeg måtte avvente, men jeg har ventet lenge nok, sa han.

Keane, som vant sju Premier League-titler i sin tid som Manchester United-spiller, sa også at han først og fremst krediterer sin spillersuksess til tidligere lagkamerater og ikke managere.

– Folk er alltid raskt ute med å skryte av trenere og managere, og jeg har gjort det med Brian Clough, men folk som har hjulpet meg mest fra et fotballperspektiv er mine lagkamerater. Det er så enkelt.

– Jeg har aldri jobbet med en trener eller manager som har inspirert meg til å gjøre noe. Det meste jeg har lært har vært fra folk som Stuart Pearce, Steve Bruce og Gary Pallister, når jeg faktisk var i dueller med dem. Jeg mener managere nå for tiden får for mye skryt. Men de får også for mye kritikk når ting går galt, sa han.