«BIG BROTHER»-HUSET: Årets sesong er et svenskt-norsk samarbeidsprosjekt. Dette bildet er en skjermdump fra programmet, og viser ikke skandalehendelsen. Foto: SBC Discovery
«BIG BROTHER»-HUSET: Årets sesong er et svenskt-norsk samarbeidsprosjekt. Dette bildet er en skjermdump fra programmet, og viser ikke skandalehendelsen. Foto: SBC Discovery

«Big Brother»-deltakerne snakker ut etter sextrussel-skandalen

De to mennene som sex-truet en kvinnelig deltaker skammer seg over hendelsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Deltakerne John og Philip er utestengt av «Big Brother»-huset etter at de natt til torsdag truet en kvinne med seksuelle tilnærmelser i den svensk-norske samproduksjonen.

Torsdag direktesendte svensk tv og TV Norges nettsider en fest i «Big Brother»-huset. Flere seere har reagert sterkt på det som skjedde da John og Philip sperret en kvinne inne på et rom og truet henne med at hun måtte ha sex med dem for å slippe ut.

– Det var ikke meningen å være ekkel

Det var knuffing underveis, og kvinnen ropte «Nei, nei, nei!». Språkbruken var svært grov. Til slutt slapp kvinnen unna med bare et kyss, da andre deltakere ba mennene om å slutte. 

Produksjonsselskapet Endemol oppfattet ikke at kvinnen var stengt inne, og stoppet det derfor ikke.

De to mennene vil ikke snakke med pressen, men har gitt kommentarer til Kanal 9 sin pressetjeneste.

– Jeg skammer meg over dette. Det var aldri meningen å såre eller være ekkel mot henne. Jeg synes det er for jævlig hele greia. Jeg håper hun tilgir meg, sier John, ifølge Aftonbladet.

– Det var absolutt ikke meningen at det skulle bli slik. Jeg er kjempelei meg hvis hun har tatt det ille opp. Jeg håper hun tilgir meg dersom hun ble lei seg. Jeg vil ikke at yngre gutter skal se opp til dette, det var ikke hyggelig gjort, sier Philip.

Blir ikke anmeldt

Mediesjef i TV Norge, Hanne McBride, forteller at sendingen ble avbrutt etter den uakseptable oppførselen.

– Sendingen ble streamet på våre sider, men den ble avbrutt, så hele hendelsen ble ikke vist. Vi vil ikke vise hendelsen på FEM, Dplay eller andre plattformer, forteller hun.

– Hvilke følger får dette for de to deltakerne?

– Det har fått de følgene at deltakerne er eliminert fra konkurransen. Utover det iverksetter vi ingen tiltak, og dette er foreløpig ingen politisak. Kvinnen harikke indikert at hun ønsker å anmelde saken, sier McBride.