– Vi står nok for en kontroversiell stil

Pappa Ingebrigtsen er usikker på om han liker å være nominert til årets trener.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

SOGNSVANN (TV 2): Det er særforbundene som nominerer kandidater til priser på den årlige idrettsgallaen.

TV 2 vet at friidrettsforbundet i høst har nominert Gjert Ingebrigtsen til prisen som «årets trener», på bakgrunn av sønnen Henrik Ingebrigtsens fantastiske rekordtid 3.31,46 på 1500 meter. Hovedpersonen selv er ambivalent i forhold til nominasjonen.

– Jeg er litt usikker på om det er så voldsomt stas.

– Hvorfor det?

– Jo, fordi det skaper gjerne diskusjoner og fokus på det du gjør, har gjort, og står for er forenelig med alle de normer og regler som vi har. Og det er det jo ikke, sier Gjert Ingebrigtsen til TV 2.

– Kontroversiell
Det sier han vel vitende om at både Henrik, Filip og ikke minst Jakob Ingebrigtsen, kanskje har trent mer og hardere enn det som er vanlig for den jevne norske utøveren opp i gjennom barne- og ungdomsårene.

– Vi står nok for i enkelte sammenhenger en mer kontroversiell stil i forhold til barneidrett, ja, det kan være alle mulige ting. Det er ikke alt vi ønsker at alle skal se oss i kortene på. Fordi du må av og til gjøre noen ting ikke alle er enige i, og da blir det diskusjoner rundt det. Og vi har ikke behov for å rettferdiggjøre det, eller diskutere det med noen – om hva som er rett eller galt, forklarer han.

Samtidig innrømmer han at det er en ære å få en slik nominasjon.

– Vi synes det er kjekt å bli satt pris på. Det synes vi er veldig stas.

– Hvem andre?

Henrik Ingebrigtsen svarer i kjent stil på om faren fortjener en slik pris.

– Ja, hvem andre skal få den? Finns det en lagtrener som er i nærheten? fleiper han.

Han mener at den norske rekorden hans er så bra at det er naturlig at Gjert Ingebrigtsen blir nominert.

– Hadde du sagt til meg bare for to år siden at jeg skulle løpe på 3.31,46, så hadde jeg ikke trodd på det. Det er seks sekunder raskere enn noen annen nordmann har løpt, og seks sekunder er veldig mye. Vi har hatt suksess med et opplegg, og vet at det fungerer. De som har peiling, har skjønt at den jobben vi har gjort er bra. Men anerkjennelse fra andre betyr egentlig ingenting. For vi vet at det vi gjør fungerer, og da fortsetter vi med det, sier Henrik Ingebrigtsen.