DEN STORE TESTEN: Nå starter alvoret for Per-Mathias Høgmo og laget hans. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
DEN STORE TESTEN: Nå starter alvoret for Per-Mathias Høgmo og laget hans. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Nå får vi se om han får til fotballen han har snakket om med så store ord

TV 2s fotballekspert mener det er eksamenstid for Per-Mathias Høgmo.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ta' Qali (TV 2): Fredag venter Malta på motsatt banehalvdel når Norge jakter sin andre seier under Per-Mathias Høgmo.

Norge har nemlig bare vunnet én av 12 kamper under 54-åringens ledelse.

I de siste oppgjørene mot stornasjoner som Frankrike, England og Italia har det heller ikke vært forventet seier, men mot Malta er det ventet at Norge skal gå ut og styre kampen.

Eksamenstid
TV 2s fotballekspert Mini Jakobsen er likevel langt fra sikker på om det blir noe jubelkveld for det norske laget.

– Jeg har ikke noe i mot at vi spilte 4-5-1 mot England og Italia. Det må man gjøre. Kommer vi med champagnefotball mot de lagene så får vi juling. Men mot Malta så håper vi jo på å ha ball og skape en del. Så da får vi se om han får til denne fotballen som han snakket om med så store ord. Det er litt eksamenstid for Høgmo og laget hans nå, sier han.

Den tidligere landslagsspilleren er helt klar på at Norge må vinne de to neste kampene for å ha håp om å kunne reise og spille EM i Frankrike om to år.

– Mot Malta ville vi jo vanligvis ha tenkt at vi skal ha tre poeng. Men for meg er det helt åpent om vi i det hele tatt får poeng. For tiden ligger vi på samme nivå som lag som Malta. Og at vi i disse to kampene kommer til å få seks poeng som vi MÅ ha for å kvalifisere oss - det er jeg langt fra sikker på, sier han.

– Må være konsentrerte
Høgmo er ærlig på at det ikke blir en enkel kamp, og understreker at spillerne må være konsentrerte hele kampen om det skal bli tre poeng med hjem til Norge.

– Vi møter et Malta-lag som har strammet opp organiseringen sin i de siste kampene. Det blir en kamp hvor det blir utrolig viktig å være konsentrert i 90 minutter, holde seg til planen og holde tempo oppe, sier han.

Heller ikke spillerne undervurderer laget som ligger som nummer 155 på Fifa-rankingen.

–  Det kommer ikke til å bli enkelt. Vi har møtt bedre lag tidligere i år og fått matchet oss bra. Men nå synes jeg det er på tide at vi går ut og vinner, sier Mats Møller Dæhli.

Ødegaard klar
Per-Mathias Høgmo ville ikke si noe på torsdagens pressekonferanse om Martin Ødegaard kom til å starte.

Unggutten selv fortalte på sin side at han ikke forventet spilletid.

– Treningene har vært gode, og jeg føler jeg har fått vist fram mye av det jeg kan. Jeg forventer ikke spilletid, men får jeg sjansen er jeg klar.