Se Mette-Marits Instagram-video som rører tilhengerne til tårer

Sjekk kronprinsessens helgehilsen til folket, der hun tar norsk ungdom i forsvar.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

«Nå som det har vært endel snakk om norsk ungdom.... Jeg synes vi har så mye av å være stolte av».

STOLT MAMMA: Kronprinsesse Mette-Marit og Marius Borg Høiby ankommer friluftsgudstjenesten i Dronningparken i anledning kronprinsesse Mette-Marits 40-årsdag. Foto: Scanpix
STOLT MAMMA: Kronprinsesse Mette-Marit og Marius Borg Høiby ankommer friluftsgudstjenesten i Dronningparken i anledning kronprinsesse Mette-Marits 40-årsdag. Foto: Scanpix

Slik begynner kronprinsesse Mette-Marits (41) nyeste Instagram-innlegg, hvor hun har lagt ut en video av sønnen Marius Borg Høiby (17) som surfer.

På bare 40 minutter, hadde videoen fått over 2000 «likes». Flere skriver at de blir svært rørt av innlegget. 

Kronprinsessens innlegg kommer i kjølvannet med ungdom og rus-debatten som har herjet mediene den siste uka. 

Tall fra høstens store Ungdata-undersøkelsen fra Norsk institutt for forskning om oppvekst, velferd og aldring (NOVA) har vist at 14- til 18-åringer både i Oslo vest og Asker og Bærum selv oppgir at de drikker mer alkohol, og at de bruker mer hasj, enn de gjør andre steder.

Kronprinsfamilien er bosatt på Skaugum i Asker. 

Stolt kronprinsesse

I innlegget skriver kronprinsessen at hun heier på norsk ungdom, og at hun ønsker alle en god helg med videoen hun har lagt ut. 

«Enten det er Marius som kjører i 4 timer etter skolen for å følge sin drøm, eller alle de andre sportsentusiastene som trener dag ut og dag inn for å oppnå sine mål. Alle de skjønne som hver dag sitter i mange timer med lekser for å komme gjennom skolen. Alle de nydelige guttene og jentene som føler at de ikke passer inn, alle de som jobber frivillig for at andre skal få det bedre», skriver hun.

Slik avsluttes innlegget:

«Jeg heier på norsk ungdom. Dere er gode nok. Vi er stolte av dere! God helg... Og kos dere med denne! #vierstolte #norwayFølger».

Rett på nett

Det var i slutten av august at kronprinsessen dukket opp med den åpne Instagram-profilen sin, og da med en selfie.

«Å heisann #sjølfie.. Min #engangtil favoritt. Stor takk til damene på Lillehammer rødekors. Denne har fått meg gjennom mang en regnværsdag ... Så var det over til @jennyskavlan & @ingeborggjarum», skrev hun under bildet av seg selv, og siktet til cardiganen hun var iført på bildet.