SLUTT: Børge Lund har gitt beskjed om at det holder med 216 landskamper. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
SLUTT: Børge Lund har gitt beskjed om at det holder med 216 landskamper. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

Landslagskapteinen gir seg

Etter 216 landskamper takker nå Børge Lund nei til Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bare Steinar Ege, Jan Thomas Lauritzen og Roger Kjendalen har spilt flere landskamper enn Børge Lund.

Nå har veteranen gitt opp planene om å ta trioen igjen.

– En fantastisk reise
Lund stopper på 216 landskamper.

– Jeg har hatt en flott reise. Jeg har fått spille med mange fantastiske spillere. Jeg har fått reist rundt i hele verden og opplevd mye spennende. Om et halvt år er jeg 36 år. Det er på tide å la andre overta, sier han til Avisa Nordland.

Veteranen har vært mye plaget av skader de siste årene, og har alltid trodd at det skulle være kroppen som skulle stoppe landslagskarrieren.

Skryter av ungguttene
Men det var til slutt hodet som tok avgjørelsen.

– Landslaget har fått en fantastisk trener i Christian Berge. Han jobber langsiktig fram mot mesterskapet i 2016. I min alder har jeg ikke mulighet til å se så langt fram, sier han.

Bodøs spillende trener skryter av den kommende generasjonen Norge har på gang. Han har stor tro på spillere som Sander Sagosen, Christian O'Sullivan, Harald Reinkind, Eivind Tangen, Espen Lie Hansen, Christoffer Rambo og Kristian Bjørnsen.

– En vanskelig telefon
Hadde han vært yngre ville han blitt med videre. Men han er glad det fortsatt er noen veteraner igjen i troppen. Han var selv tatt ut i troppen til EM-kvalifiseringskampene mot Tyrkia og Nederland, men ringte Berge for å melde fra at det nå er slutt.

– Det var en usedvanlig vanskelig telefon å ta. Vi har et veldig spennende lag på gang nå. Endelig er generasjonsskiftet foretatt. Ole Erevik og Bjarte Myrhol er tilbake, sier Lund.

Berge tar avgjørelsen til etterretning.

– Det er synd for laget vårt at Børge Lund gir seg. Han bidrar mye både på og utenfor banen. Men jeg har respekt for valget hans og ønsker han lykke til med håndballen i Bodø, sier landslagssjefen i en pressemelding.