FUNNET DREPT: David Miller og Hannah Witheridge ble funnet drept natt til 15. september.
FUNNET DREPT: David Miller og Hannah Witheridge ble funnet drept natt til 15. september.

Trekker tilbake turistdrap-tilståelse

De myanmarske arbeiderne som tilsto å ha drept Hannah Witheridge (23) og David Miller (24) i Thailand, hevder de ble mishandlet og truet til å tilstå.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De myanmarske arbeiderne som tilstod drapet på de to turistene i Kao Tao den 15. september, trekker nå tilståelsen. Det skriver CNN.

De to mennene har vært i politiets varetekt siden 1. oktober, og tilstod drapene på de to britiske backpackerne, Hannah Witheridge (23) og David Miller (24) kort tid etter.

– Truet til tilståelse

Etter at arbeiderne fikk bistand av en advokat, endret de imidlertid forklaring og hevdet at de tilsto drapene under press. De hevder at de ble slått og mishandlet av thailandsk politi helt til de ikke orket mer og tilsto de grusomme drapene.

Dermed trekker de tilbake tilståelsene sine.

Hannah Witheridge (23) og David Miller (24) var på Koh Tao sammen med venner. De møttes og fant tonen mens de bodde på ved siden av hverandre på Ocean View Bungalows.

Miller var snart ferdig med ingeniørutdannelsen, og hadde reist til Koh Tao for å ta et avbrekk.

Witheridge skulle til å starte på andre år av en mastergrad i tale- og språkterapi.

Funnet nakne

De to ble funnet nakne på stranden og med alvorlige hodeskader. I tillegg ble det funnet en blodig hakke og en treklubbe i nærheten av likene. Ofrenes klær var tilsølet av blod.

– Mannen var hugget i ryggen og på siden av hodet, mens kvinnen var hugget i ansiktet. Det var grusomt, sa politiet samme dag som likene ble funnet.

Witheridge skal også ha blitt voldtatt av to av mennene.

Politiet mistenkte at jordbruksredskapet ble brukt for å drepe paret. Likene ble funnet bak flere steiner, 30 meter fra en bungalow på stranden.

– Det er første gangen noen slikt skjer på øya. Jeg har aldri sett noe liknende, sa en ansatt ved bungalow-feriestedet til AFP.

Populært reisemål

Koh Tao er en liten øy på østkysten av Thailand, og er med sine strender og korallrev et yndet reisemål for turister og dykkeentusiaster.

Øya, som har rundt 2000 fastboende, er hyppig besøkt av turister.