HAR SLITT MED SKADE: Nürnberg hevder Per-Mathias Høgmo ville ta ut en Even Hovland langt unna kampform på landslaget. Det benekter landslagssjefen. Fotomontasje: NTB scanpix
HAR SLITT MED SKADE: Nürnberg hevder Per-Mathias Høgmo ville ta ut en Even Hovland langt unna kampform på landslaget. Det benekter landslagssjefen. Fotomontasje: NTB scanpix

Hevder han nektet Høgmo å ta ut Hovland: – Ren galskap

– Det stemmer ikke, kontrer Per-Mathias Høgmo.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ta' Qali/Bergen (TV 2): Nürnberg-sportsdirektør Martin Bader hevder Per-Mathias Høgmo ønsket å ta ut Even Hovland på landslaget. Det fikk ham til å se rødt. 

At Hovland, som i sommer meldte overgang fra Molde til klubben i 2. Bundesliga, var aktuell etter innhopp på 12 minutter mot Kaiserslautern og 14 minutter mot Bochum sjokkerte Nürnberg.

– Ren galskap. Gutten har vært skadet i månedsvis, er milevis fra toppformen og kroppslig overhodet ikke klar ennå, sier Bader til Bild.

Høgmo: – Det stemmer ikke

Ifølge den tyske storavisen måtte Nürnberg flere ganger ringe det norske fotballforbundet for å klargjøre situasjonen, og overtale dem til ikke å ta med Hovland i troppen.

Det benekter Høgmo.

– Det stemmer ikke. Vi hadde en dialog med klubben om hvordan tilstanden hans var, og fikk bekreftet at han er i gang og at det går riktig vei, sier Høgmo til TV 2.

– Godt å vite at de tenker på meg

Bade forklarer årsaken til Hovlands påståtte landslagsnei slik:

– Spilleren må benytte tiden til å trene ekstraøkter og få tilbake styrken. På landslaget ville han bare vært med på treningene, sier Bader.

Hovland selv er smigret over landslagspraten, men er enig i at han ikke er klar.

– Uttaket smigrer meg. Det er godt å vite at de fortsatt tenker på meg, men det kommer selvsagt alt for tidlig. Jeg trenger kamptrening, og det får jeg mot Praha, sier den tidligere Molde-stopperen til Bild.

Fredag skal Hovland spille en time når Nürnberg møter Slavia Praha i en treningskamp, og ifølge Bild venter hans tyske klubb at det vil ta tre-fire uker til han har tatt igjen det tapte.