NOAH anmelder kattedrap

Dyrevernorganisasjonen mener de tre kattungene som ble funnet drept i Sunndal er et veldig tydelig eksempel på sadistisk vold mot dyr.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Midt på lyse dagen, den 23. september i år, skal tyver ha tatt seg inn i et bolighus i Sunndal på Nordmøre, melder lokalavisen Tidens Krav.

Den eller de som sto bak innbruddet nøyde seg ikke med å stikke av med alle verdisakene i huset. Tre fem uker gamle kattunger ble også drept.

Huseieren fant kattungene druknet under en dyne i badekaret.

– Det er så bestialsk at jeg har ikke ord. Jeg fatter ikke hva som får folk til å gjøre noe så fryktelig, sier huseieren til avisen.

Anmeldes av dyrevernorganisasjon

Nå anmelder dyrevernorganisasjonen NOAH innbrudstyvene for kattedrapet.

– Vi fikk et tips om saken i går, det er et veldig tydelig eksempel på sadistisk vold mot dyr. Det er åpenbart at noen ønsket å gjøre disse dyrene veldig vondt, sier NOAH-leder Siri Martinsen til TV 2.

Martinsen mener det er viktig at politiet etterforsker hendelsen som mer enn et innbrudd.

– Det ble utført mange ulovlige handlinger i forbindelse med innbruddet, men det er en stor forskjell på det å knuse en kommode og å gjennomføre vold eller drap på dyr, sier Martinsen.

Ingen mistenkte

Politibetjent Ingar Solberg i Sunndal lensmannskontor opplyser til Tidens Krav at politiet fremdeles ikke har noen mistenkte i saken.

Boligen ble fullstendig rasert. Møblementet ble ødelagt med kniv og tilgriset med maling.
Foreløpig er ingen mistenkte i saken. Politiet ber folk som vet noe om saken om å ta kontakt på telefon 02800.