INTERESSERT I NORGES JUVEL: Dortmund-trener Jürgen Klopp (til venstre) vil gjerne signere Martin Ødegaard til klubbens akademi. FOTO: SCANPIX
INTERESSERT I NORGES JUVEL: Dortmund-trener Jürgen Klopp (til venstre) vil gjerne signere Martin Ødegaard til klubbens akademi. FOTO: SCANPIX

Dortmund til Malta for å se Ødegaard

Nok en storklubb melder seg på i kampen om juvelen. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ta' Qali (TV 2): Borussia Dortmund har kontaktet det maltesiske fotballforbundet og varslet sin ankomst til nasjonalarenaen i Ta' Qali i morgen kveld.

Grunn? 15 år gamle Martin Ødegaard.

TV 2 vet at klubben, som har fostret sommerens VM-helt Mario Götze, er svært interessert i hente Ødegaard til sitt akademi. Det regnes som ett av Europas beste.

Det har ikke lyktes TV 2 å få en kommentar fra Mesterliga-vinnerne fra 1997. Men det maltesiske fotballforbundet bekrefter at speidere fra klubben har bedt om billetter.

– Smigrende

Ødegaard har vært den store snakkisen hele landslagsuka, og mandag kunne VG fortelle at Barcelona har invitert Strømsgodset-juvelen på prøvespill.

Også Real Madrid skal være interessert i å hente tenåringen.

Pappa Hans Erik Ødegaard fortalte til TV 2 i sommer at han og sønnen er invitert på besøk av 20-30 toppklubber i Europa.

I dag opplyser faren at det bildet ikke har endret seg, og at eventuelle besøk gjøres etter sesongen.

Martin Ødegaard, som ble tidenes yngste landslagsspiller tidligere i høst, kan få sin kvalikdebut mot Malta i morgen. Han hevder å være uforstyrret av medieoppslagene og interessen fra verdens beste klubber:

– Det har blitt umulig å ikke få med seg, men jeg driver ikke og søker på selv på Google, nei, fleiper 15-åringen og fortsetter:

– Selv om det er smigrende, hyggelig og alt det der, så kan ikke jeg ha fokus på det. Jeg tenker på Strømsgodset og Norge.

– Nervøs

Ingen norsk spiller får mer oppmerksomhet om dagen. På dagens pressetreff på spillerhotellet nord på hovedøya her i Malta, ble 15-åringen omringet av presse. Norsk fotballs vidunderbarn innrømmer at han er nervøs før morgendagens kamp:

– Ja, jeg er det. Jeg er ofte det før kamper. Og kanskje er det sunt.

– Treningene har vært gode, og jeg føler jeg har fått vist fram mye av det jeg kan. Jeg forventer ikke spilletid i morgen, men får jeg sjansen er klar.