TIL VEST-AFRIKA: Utenriksminister Børge Brende reiser til ebolarammede områder vest i Afrika. Foto: AFP PHOTO / MOHAMED EL-SHAHED
TIL VEST-AFRIKA: Utenriksminister Børge Brende reiser til ebolarammede områder vest i Afrika. Foto: AFP PHOTO / MOHAMED EL-SHAHED

Brende reiser til ebola-rammede områder

Utenriksminister Børge Brende (H) reiser neste uke til områder i Vest-Afrika som er hardest rammet av det dødelige ebolaviruset.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det bekreftet lederen for det amerikanske bistandsdirektoratet (USAID), Rajiv Shah, under et høynivåmøte om ebola torsdag.

– Sammen med Norges utenriksminister reiser jeg til regionen neste uke, sa Shah.

Opprettet ebola-fond

På møte annonserte Brende at Norge også bidrar økonomisk til et fond opprettet av Verdensbanken, som spesifikt skal bidra i kampen mot ebola.

– På vegne av den norske regjeringen gir jeg 10 millioner dollar (60 millioner kroner) til fondet og oppfordrer andre land til å gi, sa Brende under møtet.

Samtidig melder Leger uten grenser at tre personer til ved senteret hvor den norske kvinnen ble smittet av det dødelige viruset, og har blitt smittet.

I alt har den internasjonale organisasjonen Leger uten grenser sendt omkring 3000 medarbeidere til de tre hardest rammede ebola-landene, Sierra Leone, Liberia og Guinea.

Totalt er 21 personer ansatt i Leger uten grenser blitt smittet av ebola den siste tiden. To av dem utenlandske hjelpearbeidere, resten nasjonale ansatte.  

(TV 2©NTB)