ULVEJAKT: Her har en jeger fått en ulv i sikte. Foto: TV 2
ULVEJAKT: Her har en jeger fått en ulv i sikte. Foto: TV 2

Seks tiltalt for ulovlig ulvejakt

Økokrim mener den ulovlige jakten var et ledd i organisert kriminalitet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Økokrim har tiltalt seks personer fra Hedmark for forsøk på å felle ulv i Elverum kommune 15. februar i år. De mener jakten var ledd i organisert kriminalitet. 

Én av de tiltalte er også mistenkt for å ha skutt ulv på reveåte 14. mars. Denne mannen og en annen av de tiltalte er i tillegg tiltalt for brudd på våpenloven.

Økokrim har etterforsket saken i nært samarbeid med Hedmark politidistrikt.

Samtidig er en annen sak fra 2012-2013, hvor fem personer var tiltalt for ulovlig ulvejakt, henlagt på bevisets stilling.

Tidligere i år aksjonerte politiet mot antatt ulovlig ulvejakt i Trysil, Engerdal, Stor-Elvdal og Elverum. Det ble beslaglagt store mengder elektroniske bevis, som datamaskiner og telefoner. I tillegg beslagla politiet flere våpen.

11 jegere ble siktet i ulvesaken, og det er nå seks av disse som er tiltalt av Økokrim.

Synkende støtte

Stadig færre nordmenn støtter jakt, viser årets «Natur- og miljøbarometer» fra TNS Gallup. Det er fortsatt et flertall av befolkningen som er positive til jakt, men støtten er synkende. Mens 74 prosent var svært eller ganske positive til jakten i 2008, var det 68 prosent som svarte det samme i år.

Tiltroen til at jakten i Norge utøves humant og forsvarlig, har derimot økt de siste 6 årene. I 2008 svarte 79 prosent ja - i 2014 er tallet 82 prosent.

Søndag 5.oktober kunne du følge elgjakta direkte her på TV2.no. Du kan se opptaket av hele sendingen HER.