TAS AV SKJERMEN: Stephen Collins (67) får ikke opptre på skjermen etter at han angivelig har innrømmet overgrep mot barn. Han sensureres bort fra serier og mister roller. Foto: REUTERS/Phil McCarten
TAS AV SKJERMEN: Stephen Collins (67) får ikke opptre på skjermen etter at han angivelig har innrømmet overgrep mot barn. Han sensureres bort fra serier og mister roller. Foto: REUTERS/Phil McCarten

TV-stjernens pedoinnrømmelse sjokkerer: 
Nå vil alle kvitte seg med ham 

Skuespilleren kuttes bort fra serier og mister roller, mens hans tidligere tv-serier tas av skjermen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag ble det kjent at Stephen Collins (67), den velkjente pastoren og syvbarnspappa i den tv-serien «7th Heaven», innrømmer til sin fraskilte kone at han har forgrepet seg på barn.

Kona, skuespiller Faye Grant (57), tok opptak av tilståelsen, og TMZ publiserte samtalen der han angivelig innrømmer å ha blottet seg for flere jenter mellom 11 og 13 års alder, i tillegg til å ha fått jenter til å beføle han.

Fjernet fra norske og utenlandske tv-kanaler

Opptaket skapte et rabalder uten like for skuespillerstjernen, og politiet i New York startet umiddelbart etterforskning. I tillegg ble den populære familiekomedien «7th Heaven» øyeblikkelig tatt av skjermen på amerikanske tv-stasjoner – og norske TV Norge.

– Serien er fjernet fra og med i dag. Siste episode gikk i går, forteller kommunikasjonsdirektør Espen Skoland i SBS Discovery og TV Norge.

– Dette er en svært grov sak, og vi velger derfor å fjerne serien med en gang selv om det ikke foreligger noen dom. Vi har hørt tilståelsen på TMZ, og det holder. Vi ønsker ikke å støte pårørende og ofre for lignende saker, sier Skoland.

Kanalen har foreløpig ikke tatt stilling til om det blir aktuelt å sende serien igjen ved en senere anledning, men Skoland gjør klart at det ikke vil skje dersom det ikke kommer fram noe nytt som endrer denne saken.

Blir sensurert bort

Det er ikke bare «7th Heaven»-serien som tas av. Skuespilleren blir også sensurert bort fra andre opptredener han skal gjøre i tiden framover.

Samme dag som etterforskningen kom i gang, erklærte tv-kanalen ABC at de vil kutte bort skuespilleren fra de kommende episodene i den fjerde sesongen av serien «Scandal».

– Vi vil ikke vise noe materiale med Stephen Collins i, sier en representant for ABC News til Buzzfeed.

Serien blir dermed nødt til å kutte bort scenene der Collins opptrer, siden de allerede er spilt inn.

Collins fjernes også fra filmen «Ted 2» etter at overgrepene ble kjent, skriver Entertainment Weekly. Filmen har begynt innspillingen, og Collins sparkes fra rollen.

Hevder han har blitt utpresset

Collins har foreløpig ikke svart på anklagene, men advokaten hans forteller til Fox News at hans ekskone har forsøkt å presse han for mange millioner dollar i bytte mot at tapen ikke ble gitt til media.

De to skuespillerne har vært igjennom en svært offentlig skilsmisse, og de har ikke kommet til enighet om hvem som skal beholde hvilke verdier og eiendommer.

 

FAMILIEKOMEDIE: Stephen Collins spilte i
FAMILIEKOMEDIE: Stephen Collins spilte i "7th Heaven" fram til 2007. Nå tas serien av skjermen både i Norge og i utlandet.