Ankom tirsdag: Den ebola-smittede norske kvinnen ankom Oslo Universitetssykehus tirsdag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Ankom tirsdag: Den ebola-smittede norske kvinnen ankom Oslo Universitetssykehus tirsdag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Diskuterte ebola-behandling med amerikanske leger

De ansvarlige for behandlingen av den norske ebola-smittede kvinnen, deltok i dag på et internasjonalt telefonmøte om behandling av sykdommen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Én dag etter at den ebolasmittede norske kvinnen ble innlagt ved høysmitteisolatet ved Oslo universitetssykehus, deltok sykehusets behandlingsansvarlige i et internasjonalt telefonmøte for å utveksle praktiske erfaringer ved behandlingen. Det skriver Oslo universitetssykehus på sine nettsider.

Telefonmøtet ble holdt i regi av Centers for Disease Control and Prevention, som er underlagt det amerikanske helse- og omsorgsdepartementet.

Eksperimentell medisin

Det finnes ingen godkjent behandling for ebola, men legene ved Ullevål har fått tillatelse fra Legemiddelverket til å importere flere eksperimentelle medisiner. Det er ikke kjent om den smittede kvinnen får disse medisinene.

Avdelingsleder Dag Kvale ved infeksjonsmedisinsk avdeling på Ullevål understreket tirsdag at man har liten kunnskap om legemidlene og at han ville rådføre seg med utenlandske kolleger om det.

– God dialog

Det var Dag Kvale og en behandlingsansvarlig overlege ved Oslo Universitetssykehus som deltok på møtet. Der fikk de utvekslet erfaringer med legekolleger fra USA og flere Europeiske land som har behandlingsansvar for ebolapasienter.

– I møtet fikk vi etablert en god dialog om erfaringer med individuelle sykdomsforløp og om alternative medisiner for ebola som kan bli aktuelle å prøve ut. Denne type utveksling er svært nyttig og dialogen vil fortsette i oppfølgingsmøter, uttaler Kvale i en melding på sykehusets nettsider.