SYK: Rafael Nadal etter å ha tapt et poeng mot Feliciano Lopez.  i Shanghai Masters. FOTO:  AFP PHOTO / JOHANNES EISELE
SYK: Rafael Nadal etter å ha tapt et poeng mot Feliciano Lopez.  i Shanghai Masters. FOTO:  AFP PHOTO / JOHANNES EISELE

Nadal spiller med blindtarmbetennelse

Tennisstjernen vil spille ferdig sesongen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tennisstjernen Rafael Nadal innser at han må opereres, men planlegger likevel å fullføre sesongen med blindtarmbetennelse. 

Spanjolen fikk konstatert sykdommen søndag. Siden den ble oppdaget på et tidlig stadium, sørget antibiotika for at den tidligere verdenseneren kunne spille sin første kamp i Shanghai Masters onsdag.

Mot landsmannen Feliciano López ble det tap 0-2 i sett. Under pressekonferansen etter kampen erkjente Nadal at en operasjon er uunngåelig.

– Jeg er nødt til å gjennomgå en operasjon. Selv om sykdommen er under kontroll, vil den sannsynligvis komme tilbake. Jeg vil ikke at den skal komme tilbake neste år når jeg skal spille i Australia, Indian Wells, Miami eller på Roland-Garros. Det ligger an til at jeg skal opereres innen utgangen av året, sa Nadal.

Shanghai Masters var 28-åringens annen turnering siden han pådro seg en skade i håndleddet under Wimbledon-turneringen i juli i år.

Både Novak Djokovic og Roger Federer gikk videre til 3. runde i den kinesiske ATP-turneringen, men sistnevnte måtte slite hardt for avansementet. Sveitseren kom seg helskinnet gjennom hele fem matchballer og slo argentinske Leonardo Mayer med settsifrene 7-5, 3-6, 7-6 (9-7). (©NTB)