STORSCORER: Michael Mifsud (til høyre) har en et imponerende målsnitt på landslaget - men lar seg likevel imponere av 15-årige Martin Ødegaard fra Norge. FOTO: SCANPIX
STORSCORER: Michael Mifsud (til høyre) har en et imponerende målsnitt på landslaget - men lar seg likevel imponere av 15-årige Martin Ødegaard fra Norge. FOTO: SCANPIX

– Jeg håper han tar det rolig mot oss

Maltas stjernespiller Michael Mifsud innrømmer at han har studert Martin Ødegaard.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

T´QALI STADIUM (TV 2) Michael Mifsud hadde tre svært gode år i Lillestrøm hvor han spilte seg inn i Knarifansens hjerter.

Fra 2004 til 2007 scoret den lille malteseren 16 mål på 48 kamper for gultrøyene, før han forsvant videre til Coventry i England.

Etter å ha vært innom en rekke klubber er han nå vendt hjem til Malta hvor han spiller for Sliema Wanderers.

Følger fortsatt med på gamleklubben
I hjemlandet er han den klart største fotballstjernen. Og som kaptein på landslaget tar han fredag i mot Norge for å kjempe om tre viktige poeng.

- Jeg har forberedt meg som til alle andre kamper. Når man har levd tre år i Norge har man veldig mange gode minner, og de kommer tilbake nå, sier han til TV 2.

Han avslører at han fortsatt er veldig opptatt av hvordan det går med Lillestrøm, og håper han en dag kan dra tilbake og hilse på gamle kjente.

- Jeg følger fortsatt med på Lillestrøm. De ble ti i fjor, men i år gjør de det enda bedre, selv om de mangler litt poeng. Jeg vil gjerne komme tilbake og hilse på de i klubben når jeg er ferdig med karrieren. Det ville også vært stort å hilse på fansen, sier han.

I gruppe med nasjoner som Italia, Kroatia og Norge er Malta levnet små muligheter til å ta seg videre til EM. Også Mifsud er realistisk med tanke på mulighetene til å få spille i Frankrike i 2016.

- Vi er et lite land og kjenner grensene våre. Sammenlignet med land som Norge og Italia er vi veldig små, innrømmer han.

Har studert Ødegaard
I Norge er det Martin Ødegaard alle snakker om. Og ryktene om den talentfulle 15-åringen har også nådd Mifsud og lille Malta.

- Ja, han er en liten, ung tenåring som er veldig talentfull. Jeg ønsker ham alt det beste, men håper han tar det litt rolig mot oss, sier han.

- Har laget studert ham?

- Vi har ikke studert ham som lag, men jeg har studert ham selv og synes han er en veldig god spiller, skryter han.

Enormt målsnitt
Men Mifsud har ikke gjort seg bort selv heller opp gjennom karrieren. Spissen har scoret 39 mål på 104 kamper for landet - og det for et landslag som regnes å være et av de dårligste i Europa.

Det er over dobbelt så mye som hele den norske landslagstroppen har scoret til sammen.

- Jeg gjør alltid mitt beste og gir aldri opp. Ok, jeg har et veldig bra snitt. Men vi er et lag og vi vinner og taper sammen, understreker han.

- Vil du score mot Norge?

- Ja, hvorfor ikke? Smiler han lurt.