ÅPNET FESTIVAL: «Det tredje øyet»-stjernene Ida Elise Broch og Kyrre Haugen Sydness var til stede da serien deres åpnet  Potsdam International Film Festival i Berlin.
ÅPNET FESTIVAL: «Det tredje øyet»-stjernene Ida Elise Broch og Kyrre Haugen Sydness var til stede da serien deres åpnet  Potsdam International Film Festival i Berlin.

TV 2-serien «Det tredje øyet» åpnet internasjonal filmfestival

Nå håper Kyrre Haugen Sydness at regjeringen vil se verdien i norsk TV-drama.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

TV 2-dramaserien «Det tredje øyet» åpnet tirsdag den tyske filmfestivalen Potsdam International Film Festival i Berlin.

Hovedrolleinnehaveren Kyrre Haugen Sydness var til stede sammen med flere av «Det tredje øyet»-kollegene, og han rapporterer om god stemning i Tyskland.

– Det var visning av «Det tredje øyet» hvor to episoder ble vist. Det var et panel etterpå hvor norske produksjoner ble diskutert, og tyskerne ville gjerne se mer, noe som var veldig hyggelig. Serien ble veldig godt mottatt, sier han til TV 2 og håper samtidig at serien vil fortsette å fenge TV-seere i hele verden.

– «Det tredje øyet» er allerede solgt til Sør-Amerika, New Zealand, Finland, Danmark og Sverige, og jeg vet at det forhandles nå med blant annet Tyskland. Serien har allerede fått et internasjonalt liv, men det hadde vært veldig gøy med Tyskland som er et viktig marked. Nå ser det ut som om det kan bli virkelighet, og det er ekstremt kult, sier han.

– Det er samtaler med USA også, men det er en litt lengre prosess.

Se første sesong av det tredje øyet på TV 2 SUMO.

– Tyskerne er flinke til å lage fest

SESONG 2 PÅ TRAPPENE: Kyrre Haugen Sydness forteller at de er godt i gang med den andre sesongen av «Det tredje øyet».
SESONG 2 PÅ TRAPPENE: Kyrre Haugen Sydness forteller at de er godt i gang med den andre sesongen av «Det tredje øyet».

Kyrre Haugen Sydness, som spiller politietterforskeren Viggo Lust i serien, forteller ivrig om Potsdam International Film Festival.

– Det var åpning i går med stort symfoniorkester og mange, lange tyske taler som jeg ikke skjønte så veldig mye av. Det var høytidsstemt. Tyskerne er flinke og grundige til å lage fest. Da vi ankom ble sendt rett inn i et radiointervju. Vi føler oss veldig godt ivaretatt.

Er i gang med sesong to

I slutten av mars ble det kjent at «Det tredje øyet» har fått klarsignal til å lage enda en sesong, og Sydness forteller at de er godt i gang med forberedelsene.

– Jeg tror de første manusene ligger klare, og jeg skal lese et når jeg kommer hjem. Men vi søker nå om støtte fra Norsk Filminstitutt. Vi er helt avhengig av å få den støtten for å gå i produksjon. Så vi krysser fingrene, sier Sydness.

Han håper også Regjeringen vil vise hensyn til norsk film- og TV-produksjon i statsbudsjettet.

– Jeg håper kulturministeren og regjeringen ser verdien av den oppmerksomheten «Det tredje øyet» og andre norske dramaserier nå får internasjonalt. Vi får håpe at de kommer til fornuft, fordi det er veldig viktig at vi får fortsette med å lage godt TV-drama for publikum hjemme og nå også internasjonalt. Og når man får den internasjonale oppmerksomheten vi har fått – ved å være åpningsserien på denne festivalen – så forteller det oss at vi har gjort noe riktig.